Marc Bohle Gevelwerken levert kwaliteit tegen de juiste prijs

Marc Bohle en Bas Aelbers, Amsterdam

Marc Bohle Gevelwerken levert kwaliteit tegen de juiste prijs

Reinigen, uithakken en voegen. Het is een drie-eenheid die dagelijkse realiteit is bij grootschalige renovatieprojecten. Marc Bohle en Bas Aelbers haalden onlangs een tweede project binnen bij ontwikkelaar en bouwer SBB uit Beverwijk. Bas: “Het ging in 2023 al om voegwerkklussen van sociale huurwoningen die Kennemer Wonen in bezit heeft in Alkmaar, Oudorp, Castricum en Akersloot. En in 2024 komt daar nog eens vijftig procent extra werk bij.”

 

Bas Aelbers is de rechterhand van Marc. Hij was eerder werkzaam bij Deurwaarder als timmerman en metselaar. En bij Schipper leerde hij als werkvoorbereider alles over kozijnen. Na een periode van zelfstandig ondernemen koos hij uiteindelijk in januari 2022 voor de functie van projectmanager binnen het gevelwerkbedrijf: “Hier ging echt een wereld voor mij open. Omdat het restauratie vak voor mij behoorlijk nieuw was, heb ik meer dan tien cursussen gedaan op dit gebied. De ene keer zijn wij gevelpartner voor woningcorporaties en de andere keer doen wij voor een projectontwikkelaar de restauratie van een beeld in een vastgoedobject. Afwisseling genoeg!”

 

Marc en Bas hebben beiden grote interesse in de historie van gebouwen. Een van de cursussen die Bas bij het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft gedaan, is het herkennen van bouwsporen. Marc: “Kennis vergaren over een gebouw dat je gaat restaureren, is van essentieel belang. Bas weet inmiddels van alles over bouwstijlen en bouwsporen. Als je in een monumentaal gebouw op een vreemde plek een gat ontdekt, dan moet je de geschiedenis daarvan kunnen lezen. Is het bijvoorbeeld een kogelgat uit de Tweede wereldoorlog, dan mag je dat niet zomaar gaan repareren. Sterker nog, dat moet je gewoon laten zitten zoals het is.”

 

Of het nu de betonreparatie is in de sociale woningbouw of flatgebouwen, of de restauratie van een herdenkingsbankje, Bohle Gevelwerken levert maximaal resultaat tegen de juiste prijs. Bas: “Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Of het nu gaat om een klus van duizend euro of een project van acht ton. Wij zijn zuinig op onze naam én durven dingen anders te doen. Zeventig procent van het werk dat wij aannemen kan je gerust uniek noemen. Van de beelden en ornamenten van het Pestana Hotel tot een Metaheirhuis op een Joodse begraafplaats. Laatst restaureerden wij een pand aan de Keizersgracht en de kwaliteit van het geleverde werk leverde ons een paar huizen verder nieuw werk op.”

 

Het kunnen voldoen aan de vraag uit de markt levert weleens kopzorgen op. Marc ziet dat de expertise op het gebied van restauratie en renovatie steeds in oudere hoofden en handen ligt: “Wij zijn goed in het behouden van onze mensen, maar in het vinden van nieuwe collega’s ligt nog wel een opgave. Essentieel is dat je gevoel voor gebouwen moet hebben. Door onze verbondenheid met HSB weten wij soms mensen uit de nieuwbouw te interesseren. Puur door ze bij ons het werk te laten ervaren, door het vak echt fysiek over te brengen. Zo maakte Vince Boelhouwer onlangs de overstap naar onderhoud, renovatie en restauratie. Iedereen gelukkig!”

Marc Bohle Gevelwerken levert kwaliteit tegen de juiste prijs

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info