Het is mooi om de vooruitgang van een jonge vakman te zien

Jaap Oussoren, Leermeester Bart Paijens, project Limmen

Werken en leren, de ideale combinatie
“Het is mooi om de vooruitgang van een jonge vakman te zien in de vier dagen dat hij ervaring opdoet op een bouwproject. Voor de theorie gaat Bart een dag in de week naar school. Van mij wordt gevraagd dat ik vakinhoudelijk goed ben, maar vooral ook dat ik de fijne kneepjes van het timmerwerk over weet te dragen. Om te beginnen heb ik met Bart eerst alle modules doorgelopen. Van fundering tot dakwerk moet hij bepaalde gradaties op niveau 2 halen. Wat Bart ook moet uitvoeren, ik doe het altijd eerst voor. Zo heeft hij binnen woningbouwproject Bloemhof in Limmen onder meer profielen gesteld en kozijnen leren plaatsen.”

 

Inmiddels draait Bart behoorlijk volwaardig mee in project Magnolia te Limmen: “Het mooie is dat ik hier het hele bouwproces van 37 woningen van het begin tot het eind meemaak. Op school is het veel theorie, teken- en toetswerk en op het werk komt het meer aan op het ontwikkelen van praktisch inzicht. Het gaat er eerst om dat je de opdracht vakkundig uitvoert, de snelheid komt later wel. Op dit moment ben ik bezig met het monteren van gevelbeplating. Jaap heeft ze eerst op maat gezaagd en nu kan ik beginnen met het vastschroeven van deze onderhoudsvrije delen. Ik heb mijn niveau 2 opleiding er nu bijna opzitten en ga dan op voor niveau 3 en daarna hopelijk ook nog niveau 4. Er is voor mij geen betere combinatie dan die van werken en leren.

Jaap Oussoren en Bart Paijens

Meer interviews

Harm janssen


Harm janssen, Directeur BPD Ontwikkeling B.V. regio Noord-West, Amsterdam
Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info