Wij zijn de ideale samenvoeging van zakelijk en sociaal

Jaap Tol-Pinkel en Hus Smid, projectleiders Deurwaarder, Volendam

Jaap Tol-Pinkel en Hus Smid zijn beiden projectleider bij Deurwaarder. Binnen het metselbedrijf met 100 eigen metselaars is Pinkel verantwoordelijk voor alle interne werken en Hus voor alle externe klussen.

 

Vóór de samenvoeging van HSB en Deurwaarder werkte Hus bij laatstgenoemde: “Als onderaannemer waren wij altijd heel erg taak- en productiegericht op het vlak van metselwerk. Dat metselaars van HSB stel- en loodwerk doen en daarnaast ook nog isolatiewerk was ik helemaal niet gewend. Door de samenwerking is een echte win-winsituatie ontstaan.” Samen weten we precies welke metselaar waar en hoe lang aan het werk is, aldus Pinkel: “Wij schuiven in heel Nederland met mensen om wekelijks 4000 m 2 aan lijmwerk te realiseren. Bij de bouw van de gevangenis in Zaandam metselden we met zo’n 60 tot 80 man 100.000 stenen per week.”

 

Een heel ander project was het metselwerk van het AFAS trainingscomplex AZ in Wijdewormer. Een ronding in een van de muren waterdicht krijgen, was volgens Pinkel bepaald geen sinecure: “We zaten met een rechte latei die recht de spouwmuur inging en die moesten we uitkepen. Binnen dit specifieke werk zijn twee van onze metselaars vijf weken bezig geweest.” In dit geval gaat het zeker niet om meters maken, voegt Hus hier aan toe: “De mannen werkten met kneppelharde dikformaat strengpersstenen. Normaal zitten er 72 stenen in een vierkante meter, maar hier waren het er slechts 45 per vierkante meter. In dit bijzondere geval werden er dagelijks zo’n 250 stenen stootloos gemetseld, hetgeen neer – komt op zo’n 8 tot 9 m 2 . Moeilijkheden zijn in dit werk uiteindelijk zeer professioneel opgelost door de jarenlange ervaring en vakkundigheid van onze metselaars.

Jaap Tol-Pinkel en Hus Smid

Meer interviews

Harm janssen


Harm janssen, Directeur BPD Ontwikkeling B.V. regio Noord-West, Amsterdam
Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info