Voortgang werkzaamheden Brisk Amsterdam

Update door Dennis van der Kuijl over project Brisk Amsterdam; 270 woningen + 3500 m2 kantoren + parkeergarage

In april 2022 is HSB gestart met de sloop van de kantoorpanden op locatie Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam Zuidoost.
In dit gebied tussen IKEA en de Johan Cruijff Arena komen circa 5.500 woningen en kantoren  (Hondsrugpark).
Vervolgens zijn we in juli aangevangen met het boren van 800 combipalen, waarna de bouwkuip in september is gesloten met stalen damwanden van 17m1 lang. Middels een retourbemaling obv 400m3/uur is de kuip droog gepompt waarna er gestart kon worden met het ontgraven hiervan. Voor de stabiliteit is er een stempelraam aangebracht.

Afgelopen december is op een diepte van 9m-NAP/ 6m- maaiveld de eerste beton gestort voor de werkvloeren en poeren van de torenkranen en fundering van het gebouw. Daarna is in de afgelopen maanden druk gewerkt aan de gehele fundering en vervolgens de keldervloer welke in 3 fasen is gestort. De weergoden waren ons steeds goed gezind!

Nu de gehele keldervloer is gestort kan deze de zijwaartse krachten van de damwanden opnemen waardoor het stempelframe verwijderd kan worden. Hiermee breekt een nieuwe fase aan omdat er ruimte ontstaat voor het storten van de kelderwanden, kolommen en balken.

De planning is om het kelderdek na 7 fasen net voor de bouwvak volledig gestort te hebben. Op dat moment is de betonnen kelderbak volledig gesloten en heeft dan voldoende gewicht om de bemaling uit te kunnen schakelen en de damwanden te verwijderen.

In twee bouwstromen zullen we de gebouwen optrekken met een hoogste toren van 21 verdiepingen. De totale bouwhoogte komt hiermee uit op zo’n 78m, een hoogtepunt voor HSB.

De oplevering van het gehele complext staat gepland op medio 2025.

Op de hoogte blijven van de voortgang van het project? Volg dan de Facebookpagina van Brisk.

Voortgang werkzaamheden Brisk Amsterdam

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info