Realisatieovereenkomst Brisk Amstel III getekend.

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam, wordt getransformeerd naar een woongebouw met een divers woningaanbod. HSB Bouw, de Alliantie Ontwikkeling en Synchroon hebben hiertoe de realisatieovereenkomst getekend.

 

Het nieuwbouw programma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.500 m2 kantoor, een sociaal maatschappelijke voorziening van circa 215 m2 en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

 

De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Naast de appartementen is een gezinshuis opgenomen in het plan en een sociaal maatschappelijke ruimte. In een later stadium brengt Synchroon nog eens 11 eengezinswoningen en de kantoorruimte in verkoop.

 

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen.

 

De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/ Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten.

 

Over Amstel III

Amstel III is nu nog een kantorengebied. Maar dit gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt gewerkt aan een mooiere omgeving en meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

 

Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is om tot 2040 door te groeien naar een stadswijk met 15.000 woningen. Veel van deze woningen en overige voorzieningen worden gerealiseerd door vastgoedontwikkelaars Wonam, Vastint, COD, DUQER, Certitudo en Synchroon. Samen hebben zij de stichting Hondsrugpark opgericht, met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf eind 2022 de eerste bewoners hun intrek nemen.

Realisatieovereenkomst Brisk Amstel III getekend.

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info