Officiële overdracht Pont Neuf aan Rochdale

De eerste bewoners hebben de sleutels gekregen van hun nieuwe woning in Pont Neuf. Dit woningcomplex telt 89 sociale huurwoningen in de nieuwbouwbuurt Kop West, westelijk van het centrum van Purmerend. Het zijn jongeren en starters op de woningmarkt die hier komen wonen, bijna allemaal afkomstig uit Purmerend.

 

De sleuteloverdracht werd vandaag afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in de parkeergarage van het complex. Voor de meeste bewoners was dat een eerste kennismaking met hun nieuwe buren. Van de partij waren ook wethouder Harry Rotgans, Camiel Honselaar (directeur HSB) en Rochdale-bestuurder Nico Overdevest. Ze brachten een toost uit op het voorspoedig verlopen bouwproject dat begin 2021 van start ging en overhandigden een “opleveremmer” aan een van de nieuwe bewoners.

 

Nico Overdevest, bestuurder Rochdale: ‘ De woningnood is groot, ook in Purmerend. Voor jongeren is het heel erg moeilijk ertussen te komen, ook omdat de stad vooral veel eengezinswoningen kent. Jongeren komen daar zelden voor in aanmerking. Pont Neuf is voor hen een kans om in Purmerend te blijven wonen.’

 

Centraal gelegen en toekomstbestendig.
Alle gebouwen in de nieuwe buurt Kop West zijn vernoemd naar wereldvermaarde bruggen. Pont Neuf verwijst naar de beroemde brug over de Seine in Parijs. Het complex ligt op loopafstand van treinstation, winkels en uitgaansplein de Koemarkt.  Pont Neuf telt 60 driekamerwoningen, 9 tweekamerwoningen en 20 studio’s. De woningen zijn gemiddeld 45 m2. Het gebouw (met lift) heeft zonnepanelen voor de energievoorziening van de algemene ruimten. De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Er wordt elektrisch gekookt.

Voor jongeren en starters uit Purmerend

Alle woningen zijn toegewezen aan jongeren en starters op de woningmarkt. Conform de voorrangsregels van Purmerend gingen ze grotendeels (87 van de 89) naar inwoners van deze gemeente. Twee woningen kwamen terecht bij huurders uit Amsterdam. De studio’s zijn verhuurd aan jongeren (tot 27 jaar) met een contract voor vijf jaar, alle overige woningen gingen naar reguliere starters met een regulier huurcontract. De toewijzing verliep via  Woningwet.

Per type woning waren er meer dan 300 geïnteresseerden.

 

Officiële overdracht Pont Neuf aan Rochdale

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl