Ymere kiest HSB als extra co-maker

Woningcorporatie Ymere heeft bouwbedrijf HSB geselecteerd als nieuwe co-maker. Het bouwbedrijf uit Volendam gaat, samen met de bestaande co-makers, de komende vijf jaar een groot aantal woningen bouwen, renoveren en verduurzamen. HSB bleek na een openbare aanbesteding de beste kandidaat. Daarnaast werd vanwege grote tevredenheid de samenwerking met Dura Vermeer, Thunnissen en Coen Hagendoorn met vijf jaar verlengd.

 

Ymere bezit ruim 73.000 woningen in de Metropoolregio Amsterdam. De komende jaren worden er vele honderden woningen in rap tempo bijgebouwd. Maar ook het dagelijks onderhoud van bestaande woningen gaat door, net als woningverbeterings- en renovatieprojecten. “Om dat goed te kunnen doen werken we samen met een aantal partners. Deze bedrijven zijn onze co-makers”, legt Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere uit. “Niet gewoon een opdracht geven, maar meedenken en meedoen. Van begin tot het einde. Dat blijven we de komende jaren doen met Dura Vermeer, Thunnissen en Coen Hagendoorn. En dus nu ook met HSB.”

 

Door te profiteren van elkaars kennis en kunde in combinatie met schaalgrootte levert dat volgens Ymere niet alleen een financieel voordeel voor alle partijen op. Minstens zo belangrijk is dat je leert van elkaar en daardoor nog effectiever en efficiënter kunt werken, stelt Regout. “Bouwers rekenen eerlijke prijzen, maar de échte winst zit hem op de lange termijn vooral in continuïteit en efficiënt kunnen werken door het delen van kennis.”

 

Efficiënt bouwen

HSB is blij met de samenwerking met Ymere. Ze zijn geen onbekenden van elkaar. “We kennen Ymere van eerdere projecten als prettige partner, passen goed bij elkaar en verheugen ons op de samenwerking”, weet HSB-directeur Camiel Honselaar.

Dat de keuze van Ymere op HSB is gevallen komt volgens Honselaar mede door het feit dat HSB niet werkt zoals een traditionele aannemer. “Net als Ymere vinden we een gelijkwaardige samenwerking en transparantie belangrijk. Alle kaarten open en bloot op tafel”, vertelt Honselaar. “En we zijn geen prijsvechter. Want het meeste geld verdien je door minder uit te geven. Hoe beter je samenwerkt, hoe minder fouten je maakt en hoe lager de kosten. Zo kun je op de meest efficiënte wijze een sociale huurwoning bouwen.”

 

Honselaar vindt het prettig om van begin tot het einde betrokken te zijn bij de ontwikkeling van nieuwe huurwoningen. “Omdat we ook een ontwikkelend bouwbedrijf zijn delen we graag onze ervaring en kennis.”

Het doel van HSB is comfortabele huizen maken die er mooi uitzien. Honselaar: “Maar als je niet oppast worden de bouwkosten van een sociale huurwoning te hoog. Dat wil je niet. Betaalbaarheid is belangrijk zonder concessies te doen aan de kwaliteit.”

 

Volendamse voordelen

En dat is in het voordeel van HSB, zo stelt Honselaar lachend. “We zijn een écht Volendams bedrijf van harde werkers. En dat betekent in de praktijk goed bouwen.” Dan met Volendams accent: “En het moet altijd knáp.”

 

Ymere heeft alle vertrouwen in de Volendammers. Regout: “HSB staat er om bekend dat ze alles in eigen hand houden. Timmerlieden, metselaars en andere vaklieden. Korte lijnen, duidelijk en helder”.. Dan lachend: “En de meeste kunnen nog goed zingen ook.”

 

 

Ymere kiest HSB als extra co-maker

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info