Week van de circulaire economie

Samen met de partners in de Circular Plastics Alliance zijn we dagelijks bezig om de verpakkingsmaterialen in de bouw circulair te maken.  Dat we niet zonder verpakkingen kunnen in het bouwproces is een feit. Door dagelijks te monitoren wat de afvalstromen zijn en wat het onderdeel verpakkingen is kunnen we direct stappen met impact maken. De verpakkingsfolie wordt door HSB sowieso apart ingezameld waarna er weer opnieuw folie van gemaakt kan worden waar wij onze kozijnen mee inpakken. Het mooie is dat, met medewerking van toeleverende bedrijven in de bouw, de bedrukkingen zijn teruggebracht naar maximaal 10%. Hierdoor is er een schonere reststroom ontstaan die nog beter transparante folie oplevert. Ook is hiermee een gesloten circulaire loop ontstaan wat vele malen herhaald kan worden.

 

Begin dit jaar hadden wij ook de primeur op de bouwplaats waarbij traceerbare kunststof pallets, natuurlijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zijn geleverd. Xella levert hierop de binnenwanden. Het voordeel van toepassen van kunststof pallets is dat deze meermalig gebuikt kunnen worden en via automatisering te volgen zijn. Ook zijn ze stapelbaar waardoor er minder ruimte op de bouwplaats wordt ingenomen en de CO2 besparing is aanzienlijk. Dit initiatief heeft er ook toe geleid dat nu hard gewerkt wordt aan een kunststof variant voor de houten (wegwerp) hulo pallet. Een game-changer in de baksteen industrie waar wij als aannemer maar ook metselbedrijf enorm blij mee zijn.

 

HSB heeft niet alleen deze week aandacht voor de circulaire economie, maar alle weken in het jaar.

 

Bekijk hier de film van XELLA.

 

 

Week van de circulaire economie

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl