Interview: Waarom wonen in de Purmerbuurt?

STRAKS LOPEN WE ZO HET BOS IN MET DE HOND

Ze hadden helemaal niet de intentie om nu al te verhuizen. Tot Mariska (32) en Rick (31) de brochure van de Purmerbuurt in handen gekregen. “Allebei kregen we gelijk dat wauw-gevoel. Zo’n mooi huis op zo’n goede plek. Deze kans moeten we pakken!”

Het stel schreef zich in en werd ingeloot. En zo werd een kans de toekomst. De tussenwoning met rieten kap op bouwnummer 17 is over een jaar hun nieuwe thuis. Mariska vertelt er enthousiast over.

Ideaal deze locatie

“We hadden net een nieuwe keuken in ons huis in Zwaag geplaatst. Dit met de gedachte daar nog een paar jaar van te genieten en dan eens om ons heen te gaan kijken. Dat liep dus wat anders en daar zijn we nu heel blij mee. De Purmerbuurt is echt een bijzonder nieuwbouwplan en Purmerend ligt een stuk gunstiger ten opzichte van ons werk in Amsterdam en Utrecht. Je bent vanaf de Purmerbuurt zo op de snelweg. Verder ligt het gezellige centrum maar op 10 minuten fietsafstand en nog dichterbij kun je je dagelijkse boodschappen doen. Toch woon je hier lekker rustig met het bos in de ‘achtertuin’. We zien al helemaal voor ons hoe we hier met hond Fin lopen of een rondje rennen.”

(KLIK HIER VOOR OMGEVINGSFILM OP YOUTUBE)

De architectuur vinden we heel mooi

Ondanks de gunstige ligging was het toch was niet de locatie waar Mariska en Rick als een blok voor vielen. Het was de architectuur. “Ons huis staat in een rijtje van vier en heeft een rieten kap. Dat zie je niet vaak en dat vinden we heel bijzonder. Ook het feit dat de 30 woningen in ons buurtje zo gevarieerd zijn, sprak ons aan. Het hele plan heeft door de architectuur, het groen en het water een pittoreske uitstraling. Wat we ook heel fijn vinden, is dat het huis zo ruim is en dat ook aan de voorzijde bij de keuken de ramen verdiepingshoog zijn.”

De voordelen van nieuwbouw

Het huis dat het stel in Zwaag kocht, was destijds nieuwbouw. En nu weer een nieuwbouwhuis. Toeval? “Ja! Tot twee keer toe kwam er een nieuwbouwplan op ons pad dat precies bood wat we zochten. Overigens biedt nieuwbouw kopen wel echt voordelen. Een nieuwbouwhuis is zuiniger en omdat we er vroeg bij waren, konden we gebruikmaken van diverse opties, zoals een uitbouw en een ingedeelde zolder. Maar het leukste is toch dat we het hele huis opnieuw naar onze smaak kunnen inrichten.“

Interesse?

Hebben Rick en Mariska nieuwsgierig of enthousiast gemaakt met hun verhaal? Er zijn nog enkele vrijstaande woningen en tweekappers te koop in de Purmerbuurt. De bouw is gestart, dus over een jaar kun je hier al wonen. Ben je op zoek naar een vrijstaande woning met een woonoppervlakte van maar liefst 180 m2? Wil je bij jouw twee-onder-een kapwoning met twee parkeerplaatsen op eigen terrein, een ruime tuin en een berging aan huis? Klik hier!

Interview: Waarom wonen in de Purmerbuurt?

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info