Viering hoogste punt La Sabbia

Onlangs bereikten we het hoogste punt van de 24 luxe appartementen La Sabbia, een project door HSB zelf ontwikkeld.

 

La Sabbia is gelegen aan het Groot Zandveld met archeologische resten van een Romeinse wachttoren. De Romeinen zijn vertrokken en vervangen door Volendammers, gewapend met hamers en troffels.

 

Vanaf het hele omliggende Groot Zandveld is goed te zien hoe het gebouw boven zijn omgeving uittorent, echter wel op subtiele manier vormgegeven.

De bedoeling van de stedenbouwkundige is dat de diverse gebouwen in dit gebied refereren aan landende ruimteschepen.

In de gevel worden 3 kleuren bakstenen toegepast, waarbij de hoeveelheid donkere stenen afneemt naarmate het gebouw meer de hoogte in gaat. De verdeling van de stenen is exact uitgetekend door de architect.

Het gebouw telt 8 lagen. Momenteel worden bovenop het gebouw de valbeveiliging en de installatieruimtes gemonteerd, hoger gaan we hier niet.

 

Namens de opdrachtgever HSB Ontwikkeling, hadden Camiel Honselaar en Lukas Deurwaarder een Volendamse traktatie mee: broodjes paling en een haringschotel, voor alle vakmensen op de bouwplaats. Ook ontvingen zij een enveloppe met inhoud als dank voor hun inzet.

Wij bedanken iedereen die meegewerkt heeft aan dit project en op naar het volgende hoogste punt!

Viering hoogste punt La Sabbia

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl