Start bouw Wheerlicht Purmerend

Wheerlicht zorgt voor een kwaliteitsimpuls in Wheermolen.

In totaal 52 koopappartementen, ruimte voor zorggerelateerde voorzieningen, een halfverdiepte parkeervoorziening en een architectonisch zeer fraai gebouw. Dat zijn in een notendop de kenmerken van Wheerlicht, een nieuw woningbouwproject in de Purmerendse wijk Wheermolen.

In opdracht van ontwikkelaar Synchroon start aannemer HSB eind april dit jaar met de bouw. Eind volgend jaar trekken de nieuwe bewoners naar verwachting in hun appartement.

 

Wheerlicht komt aan de J.P. Grootstraat in Purmerend, op de locatie waar wijkgebouw ’t Noot was gevestigd. Voor veel Purmerenders is het daarmee een plek die ze goed kennen, omdat ze hier deelnamen aan kluscursussen, klaverjaswedstrijden of met buurtgenoten in het voormalige clubhuis afspraken. Vorig jaar op 16 mei brandde het gebouw grotendeels af. Voorafgaand aan de start van de bouw worden de laatste resten van het wijkgebouw verwijderd.

 

Fraaie gevel

In het nieuwe gebouw komen in totaal 52 koopappartementen van 60 tot 122 m², het merendeel van deze appartementen is al verkocht. Op de begane grond zijn twee ruimtes voorzien voor een huisartsenpost, fysiotherapeut of andere zorgvoorziening. Opvallend aan het gebouw zijn de grote buitenruimtes en de fraaie gevel, waarin baksteen in een reliëf is geplaatst. Aanvankelijk zou het gebouw nog iets hoger worden, maar na een participatietraject is dit aangepast naar aanleiding van wensen uit de buurt. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Geusebroek Verheij.

 

Comfort

Op dit moment is een groot deel van de 52 appartementen al  verkocht. ‘We verwachten dat de nog resterende woningen ook vlot worden verkocht’, geeft verkoopmanager Wim Polman van ontwikkelaar Synchroon aan. ‘We merken dat de huidige kopers het comfort van het gebouw waarderen, bijvoorbeeld dat je van de parkeerkelder in één keer naar je eigen woonverdieping kunt. Maar we horen dat mensen het ook fijn vinden dat ze nu al over een gasloze en energiezuinige woning kunnen beschikken. En uiteraard de grote balkons, die boven een mooie waterpartij met groen hangen, die spreken ook zeer aan.’ Meer informatie over het project en de woningen is te vinden op www.wheerlichtpurmerend.nl.

Start bouw Wheerlicht Purmerend

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info