Start bouw project Oostertuinen

Velserbroek, 25 juni – Toekomstige bewoners – buren – drinken gezellig een kopje koffie met elkaar tijdens de feestelijke start bouw van de 17 nieuwbouwwoningen aan de Oostertuinen in de wijk Kuenenplein-Plantage, Beverwijk. HSB Volendam realiseert de woningen in opdracht van Pré Wonen. Op donderdag 25 juni was het zover: de officiële start van de bouw in aanwezigheid van alle bouwers en natuurlijk: de nieuwe bewoners!

Snelle samenwerking
Peter Maalman, directeur van HSB Volendam, is enthousiast over het project en trots op zijn medewerkers die het project mogen bouwen. “Met dank aan de gemeente voor het snel verlenen van de bouwvergunning.” Bob van Zijll, directeur-bestuurder van Pré Wonen, vertelt over de investeringen die de corporatie in de wijk doet en ziet de wijk veranderen. Hij wenst alle nieuwe bewoners veel geluk met hun ‘nieuwe stek.’  Wethouder Jaqueline Dorenbos zorgde voor de officiële bouwhandeling.

Ruim, met tuin en onderhoudsarm
Alle koopwoningen hebben drie slaapkamers, een dakkapel, tuin op het zuiden en een woningoppervlakte vanaf 120 m². De woningen zijn voorzien van luxe sanitair, tegelwerk en binnendeuren. Bij de bouw gebruikt HSB duurzame materialen. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en hoeven de nieuwe bewoners straks minimaal naar het onderhoud om te kijken. De planning is om de woningen volgend voorjaar op te leveren.

“Een fijne wijk met veel groen”
René (36) en Vanessa van Egmond (34) verhuizen met hun kinderen Sem (11) en Finn (7) binnen de wijk. “Het is hier kindvriendelijk met veel speelplekken en een school. En zo’n grote woning met een tuin op het zuiden vinden we natuurlijk top!” Daar zijn Desi Nijenhuis (31) en Colin Six (32) het mee eens: “We verhuizen van de Broekpolder naar een wijk met veel kinderen. Heerlijk voor onze kinderen Jayden (4) en Kaylee (8).” Arnold en Jeannette, begin vijftig, kiezen voor een onderhoudsvrij huis. Laurens en Chrissy, twintigers, waren nog niet echt op zoek naar een huis, maar toen ze deze nieuwbouwwoningen zagen “was het besluit snel genomen”, vertellen ze.

Overige nieuwe stekken in de wijk
Pré Wonen leverde vorig jaar in dezelfde straat al 13 nieuwbouwwoningen op, aan de Wijk aan Duinerweg 16 woningen en aan de Beukenstraat 24 woningen. Aan de Florastraat (hoek Plantage) komen 34 huurappartementen met daarbij een huisartsenpraktijk en apotheek. In het najaar start de bouw van 42 appartementen aan de Pieter Verhagenlaan (koop en huur). De corporatie geeft de wijk een nieuwe impuls onder de noemer Kuenenplein-Plantage ‘míjn stek’.

Informatie
Op https://www.facebook.com/oostertuinen kunnen de toekomstige bewoners de bouw volgen. Wijkinformatie vindt u op: www.KPmijnstek.nl (alle bouw- en renovatieprojecten) en op www.facebook.com/KPmijnstek (alle wijkactiviteiten).

Start bouw project Oostertuinen

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info