Start bouw Gouwpark Zaandam

Na jaren van voorbereiding zijn we in week 11 gestart met de bouw van Gouwpark Zaandam. Door een samenwerking tussen HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen (VOF Gouwpark) zijn op het voormalige ZMC- terrein 124 appartementen en 124 laagbouwwoningen ontwikkeld.

 

Na de aankoop van het ZMC- terrein in 2017 is het oude ziekenhuis eerst gesloopt en vervolgens het terrein bouwrijp gemaakt incl. de vooraanleg van de NUTS.

Sinds begin 2019 is HSB Bouw bij de uitvoering betrokken en heeft de terreininrichting plaatsgevonden zoals aanleg bouwplaatsinstallatie en bouwwegen.

Eind 2019 zijn de appartementen + fase 1 van de laagbouw in verkoop gegaan en 74 appartementen worden afgenomen door Eigen Haard voor de verhuur.

 

In week 11 is gestart met de bouw. Alle palen van fase 1 worden door 2 heimachines van Vroom geboord en deze week wordt dit afgerond.

Vervolgens kunnen we starten met de fundering/ poeren van de hoogbouw, en de planning is dat we nog voor de bouwvak met het casco (wanden/breedplaat) beginnen.

 

Ondertussen is de laatste fase van de laagbouw ook in verkoop gegaan en daarvoor worden nu de tekenafspraken gemaakt met de kopers.

De planning is om in juli a.s. te starten met de bouw van de laagbouwwoningen. Deze woningen worden uitgevoerd in prefab casco’s.

 

Het totale project wordt in 2 bouwstromen tegelijk uitgevoerd, inclusief de gehele openbare inrichting uitgevoerd door Sturm.  De verwachting is dat we in het najaar van 2021 de 1e woningen kunnen gaan opleveren.

Start bouw Gouwpark Zaandam

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info