Start bouw Elzenhagen in Amsterdam-Noord

Weer 200 betaalbare huurwoningen erbij in Amsterdam-Noord!

In Amsterdam-Noord verrijst een compleet nieuwe woonwijk op voormalig buitensportpark Elzenhagen. Wonen in de stad, binnen de ring, naast metrostation Noord en met het weidse natuur- en polderlandschap Twiske-Waterland om de hoek. Er komen hier 1.800 nieuwbouwwoningen. Zal wel weer onbereikbaar zijn voor sociale huurders? Welnee!

 

Ymere bouwt in deze wijk ruim tweehonderd sociale huurappartementen voor 1-2 persoonshuishoudens en ook voor kleine gezinnen. Met balkon, een groene gevel, zonnepanelen en een dak waar je regenwater kunt opslaan. We zijn gestart met de bouw van de eerste 59 sociale huurwoningen in Elzenhagen-Zuid.

 

Meer sociale huurwoningen
Elzenhagen vormt samen met het Noorderkwartier en het vernieuwde Buikslotermeerplein straks het nieuwe centrum van Amsterdam-Noord. Een gewilde plek om te wonen voor zowel mensen die willen kopen als huren. Stadsdeelvoorzitter Erna Berends: “Ik ben blij dat Ymere op deze plek sociale huurwoningen realiseert. Zo zorgen we ervoor dat er op deze mooie plek in de stad ook nieuwe woningen komen voor mensen met een kleinere portemonnee.” “In deze tijd van grote woningnood waarin de wachttijden alleen maar oplopen bouwen we zoveel mogelijk sociale huurwoningen bij” vult Erik Gerritsen, directievoorzitter van Ymere, aan. “Het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam-Noord neemt alleen maar toe. Naast de 200 woningen in Elzenhagen bouwen we in Noord ook een paar honderd sociale huurwoningen in Overhoeks en Buiksloterham”.

 

Voor ieder wat wils
De nieuwe sociale huurappartementen zijn gemiddeld 60 m2 en hebben 2 tot 3 kamers. Ze zijn geschikt voor 1-en 2 personen en kleine gezinnen. Een aantal woningen reserveert Ymere voor huurders die nu te ruim wonen en willen verhuizen naar een meer passende woning. “Veel oudere huurders van Ymere waarvan de kinderen het huis uit zijn wonen in een woning die eigenlijk te groot voor ze is. Deze huurders willen vaak graag verhuizen naar een kleinere, nieuwe, comfortabele en gelijkvloerse woning met lift”, vertelt Viviane Regout, directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere. “De appartementen in Elzenhagen-Zuid zijn daar zeer geschikt voor. Daarom reserveren we een aantal woningen voor deze doelgroep. De ruime woningen die deze huurders achterlaten komen dan weer beschikbaar voor een groter gezin. Zo zorgen we ervoor dat meer huurders betaalbaar en passend wonen. Ook is er plaats voor (her)starters op de woningmarkt voor wie het extra moeilijk is een woning te vinden. Voor ieder wat wils dus”

De  bouw van de eerste 59 sociale huurwoningen in Elzenhagen-Zuid is al gestart. Er is sindsdien hard gewerkt door onze co-maker HSB en het gebouw begint nu al vorm te krijgen. Vanaf de zomer 2022 kunnen geïnteresseerde kandidaat-huurders reageren en zich inschrijven. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2023 opgeleverd. We kijken er naar uit om onze huurders dan welkom te heten in hun nieuwe huis!

 

De voortgang van de bouw is te volgen via Facebook.

Start bouw Elzenhagen in Amsterdam-Noord

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info