Start bouw De Schrijvers in Haarlem

Op dinsdag 21 maart ging de eerste paal van nieuwbouwproject De Schrijvers de grond in. Dit feestelijke moment werd gevierd met bewoners en de betrokken partijen Pré Wonen, HSB Bouw en gemeente Haarlem.

 

Nieuwbouwproject De Schrijvers

De sociale huurwoningen van Pré Wonen aan de Aart van der Leeuwstraat, Generaal Spoorlaan, Gerard van Eckerenstraat en de P.C. Boutenstraat in Delftwijk zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Pré Wonen sloopt daarom de komende jaren de 224 woningen en bouwt vervolgens circa 280 nieuwe sociale huurwoningen in 2 fasen terug. Daarnaast vernieuwt gemeente Haarlem de openbare ruimte in dit gebied.

 

100% sociale woningen

Wethouder Floor Roduner (Wonen, Ruimtelijke Ordening) over De Schrijvers: “Het mooie aan het project De Schrijvers is dat we hier 100% sociaal bouwen. Bijzonder is dat er 56 woningen meer komen dan oorspronkelijk gepland.  Dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenteraad en in goede samenwerking met woningcorporatie Pré Wonen. Ik ben blij dat hier over een paar jaar weer een flinke groep Haarlemmers betaalbaar kan wonen.

 

Ontwerp van de nieuwe woningen

Architectenbureau Just Architects heeft eigentijdse gebouwen ontworpen die prachtig aansluiten in de bestaande omgeving.

 

Eerste fase

Voor de nieuwbouw van de 1e fase heeft Pré Wonen een overeenkomst gesloten met HSB uit Volendam. In deze fase worden 135 nieuwe appartementen gebouwd. Deze komen ten zuiden van het Simon Vestdijkpark in het Haarlemse Delftwijk-Noord. De oplevering van de 1e fase staat gepland voor eind 2024.

 

Openbare ruimte

De openbare ruimte rondom de nieuwbouw wordt opnieuw ingericht door de gemeente Haarlem. De buurt krijgt hiermee en mooi aanzicht. In het ontwerp staat o.a. hoe de stoepen, straat en het groen ingericht worden. De werkzaamheden worden in 2 fase uitgevoerd, volgend op de uitvoering van de woningbouw. Na oplevering van de woningen uit fase 1 wordt een deel van de buitenruimte ingericht, dit is naar verwachting in 2026.

 

FILMPJE van de officiële handeling.

 

 

Start bouw De Schrijvers in Haarlem

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info