Start bouw Brantjesoever Purmerend

Gemeente Purmerend en HSB proosten op start bouw Brantjesoever

 

Op 2 juli 2020 is de officiële handeling verricht voor de start van de bouw van het project Brantjesoever in Purmerend. Eveline Tijmstra, wethouder gemeente Purmerend, en Camiel Honselaar, directeur HSB, hebben elkaar Coronaproof ‘de hand geschud’ en een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw.

 

Na een intensief traject van voorbereidingen en overleg is de bouw van het project Brantjesoever tegenover het gemeentehuis van Purmerend van start gegaan. Afgelopen week is de eerste heipaal aangebracht van de eerste fase van de Brantjesoever. Dit gebeurde met een zogenaamd Drilling Push Aside systeem (DPA) om de overlast voor de buren tot een minimum te beperken.

 

HSB heeft in 2013 een prijsvraag gewonnen die de gemeente had uitgeschreven tussen verschillende partijen.

 

Aangepast start bouw feestje

Tijdens het officiële moment was het bijzonder stil op de bouwplaats. Normaal gesproken zijn de kopers aanwezig en de partijen die betrokken zijn bij de bouw, om dit heugelijke moment samen te vieren. Dit is ook hèt moment voor de toekomstige bewoners om alvast kennis met elkaar te maken. HSB zal dit voor de kopers op een andere manier organiseren.

Met inachtneming van de Coronarichtlijnen is het ‘startbouw-feestje’ gevierd met een fotomoment op de bouwplaats.

 

Woonprogramma Brantjesoever

Het plan Brantjesoever bestaat uit een divers woonprogramma en heeft een hoogteaccent op de kruising Purmersteenweg en Burgemeester Kooimanweg, welke trapsgewijs afloopt richting de bestaande gebouwde omgeving.  De eerste fase van de Brantjesoever bestaat uit 60 koopappartementen in appartementengebouw ‘De Burcht’ en 18 sociale huurappartementen in appartementengebouw ‘Argonaut’ voor woningcorporatie Rochdale. Waarbij in ‘De Burcht’ nog enkele appartementen te koop zijn.

De tweede fase Brantjesoever bestaat uit 26 grondgebonden herenhuizen aan de Where en 12 vrije sectorhuurappartementen in appartementengebouw ‘De Juffers. De start verkoop van de herenhuizen staat gepland voor september dit jaar. Het plan wordt aangesloten op stadsverwarming Purmerend, er worden zonnepanelen toegepast en het project heeft een betere energie prestatie dan wettelijk vereist is.

 

Met deze start is ook een aanvang gemaakt met de herstructurering van het Stationsgebied. De gemeente Purmerend heeft een grote opgave voor de komende jaren en zet middels de nota Purmerend 2040 in op binnenstedelijk bouwen rond het station.

 

Geschiedenis Brantjesoever

De naam Brantjesoever komt voor uit de tijd dat er op deze locatie een bloeiende houthandel plaatsvond van Nicolaas Brantjes. Het hout werd voornamelijk vanuit Scandinavië, waaronder de plaatsen ‘Stavanger’ en ‘Frederikstad’, aangevoerd. Het hout werd vervolgens verwerkt door de houtzaagmolen ‘De Burcht’ aan de Where, welke 3 eeuwen dienst heeft gedaan. Om de geschiedenis van deze plek voor de toekomst vast te leggen is gekozen om de gebouwen namen te geven die verwijzen naar deze periode. Wij willen met name de Vereniging Historisch Purmerend bedanken voor de inbreng van de historische context. Tevens zal de benaming en de verbinding met de geschiedenis middels plaquettes op de gebouwen worden toegelicht.

 

Facebook

Gedurende de bouw kunnen de kopers en andere belangstellenden via Facebook de voortgang van de bouw volgen: https://www.facebook.com/Brantjesoever-Purmerend-808759819469749

Voor informatie over het project zie www.brantjesoever.nl

 

Start bouw Brantjesoever Purmerend

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl