Hoofdweg (renovatie)

  • Omvang: 60 woningen
  • Opdrachtgever: Ymere
  • Plaats: Amsterdam
  • Architect: Architectenbureau Villanova

Renovatie 60 woningen Hoofdweg Amsterdam

In Amsterdam West zijn 60 woningen gerenoveerd voor Ymere verdeeld over 2 woonblokken. De woningen zijn gebouwd in de jaren 20, daarna diverse malen gerenoveerd maar niet op de manier waarop wij dat nu hebben gedaan. Er zit weer karakter in de woningen omdat vele onderdelen terug zijn gebracht in originele staat. Lelijke kunststof kozijnen zijn vervangen voor hout, de originele goten zijn weer in ere hersteld, metsel – en voegwerk opgeknapt. Vele stenen zijn uit de achtergevel gehakt, schoongemaakt en in de voorgevel aangebracht zodat met exact dezelfde (en niet meer te krijgen) stenen samen met nieuw voegwerk het gevelbeeld weer rustig is geworden en de oorspronkelijke staat benaderd.

Daarnaast zijn er door architectenbureau Villanova nog wat extra zaken aan het gevelbeeld toegevoegd zoals de messing postkasten en luifels waarmee er een karaktervol en dynamisch gevelbeeld is ontstaan die eigenlijk mooier is dan hetgeen de architecten in de jaren 20 hadden bedacht. De stijlvolle tuinmuur met historisch ogende hekwerken maken het plaatje compleet.

De woningen zijn aan de binnenzijde helemaal leeg gesloopt en opnieuw opgebouwd. De 3e verdieping is grotendeels samengevoegd met de zolder die aanzienlijk groter is geworden door de nieuwe dak opbouw die volledig in het werk is gemaakt. Alle installaties zijn weer van deze tijd met een luxe ‘Demand flow’ als mechanische ventilatie. Iedere ruimte wordt geventileerd maar wel vraag gestuurd op basis van Co2 metingen. Het geeft een prettiger leefklimaat met minder stookkosten. Stookkosten die overigens zonder dit systeem ook erg mee gaan vallen gezien de enorme hoeveelheden isolatie die zijn verwerkt. Deze isolatie in combinatie met een geluidsreducerend gevelrooster systeem zorgt er voor dat je binnen kan bivakkeren zonder overlast van bulderende trams  of ander verkeer wat, zonder overdrijven, flink aanwezig is op de Hoofdweg.

Meer gerealiseerde projecten

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl