Poort 5 in Vijfhuizen

Feestelijke start bouw project Poort 5, 48 woningen aan de Stelling in Vijfhuizen.

Op 25 mei 2016 is de officiële handeling verricht voor de start bouw van het project Poort 5 in Vijfhuizen. Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners heeft wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) de 1e paal geslagen. Dit gebeurde onder toeziend oog van Dick Sikkes (Roeleveld Sikkes Architects), Peter Maalman (directeur HSB) en Lukas Deurwaarder (ontwikkelingsmanager HSB).

De toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig om de feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Voorafgaande aan het slaan van de feestpaal werden de aanwezigen welkom geheten door Lukas Deurwaarder, daarna volgde een toespraak door Dick Sikkes, de architect van het eigentijdse bouwplan en Tom Horn, wethouder Zorg, Welzijn en Wonen van de gemeente  Haarlemmermeer.

Poort 5

Het project aan de Stelling, hoek Vesting te Vijfhuizen zal 48 grondgebonden woningen omvatten. Van vrijstaande tot patiowoningen en van twee onder een kap tot sociale koopwoningen. Het plan is ontwikkeld met de focus op veel woonruimte. In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer heeft HSB een plan ontwikkeld dat afgestemd is op de gemeentelijke woonvisie. Uitgangspunt hierbij is dat het project verschillende doelgroepen kan huisvesten, een woonwijk waarin “jong en oud” welkom is, voor nu en in de toekomst. De woningen zijn ontworpen door Roeleveld Sikkes Architects.

Meteen al bij het in verkoop gaan was er veel animo voor de woningen. De verkoop van de woningen is dan ook zeer voorspoedig verlopen, zodat snel met de bouw van dit project kon worden gestart.

Het fraaie bouwplan wordt gerealiseerd door HSB uit Volendam.

Borrel met de buren

De kopers hebben, onder het genot van een hapje en een drankje, alvast kennis kunnen maken met hun toekomstige buren en de partijen die betrokken zijn bij de realisatie van het project. Na het slaan van de paal begon het zonnetje te schijnen en konden de kinderen heipalen beschilderen. Om de feestvreugde helemaal compleet te maken was tafelgoochelaar Peppino uit Volendam aanwezig om jong en oud te vermaken met zijn onnavolgbare trucjes.

Facebook

Gedurende de bouw kunnen de kopers en andere belangstellenden via Facebook de voortgang van de bouw volgen. Hiervoor is een Facebookpagina aangemaakt: “WoneninPoort5”, waar regelmatig nieuwe foto’s op verschijnen.

 

Poort 5 in Vijfhuizen

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl