Plaatsing insectenhotel bij HSB

HSB bouwt aan biodiversiteit door plaatsing insectenhotel bij kantoor

 

Onder aan de dijk bij de entree van het kantoor aan het Slobbeland gonst het van de insecten. Niet verwonderlijk want daar is sinds half mei het HSB-insectenhotel geplaatst door Groenservice Sjoerd Bakker. Het hotel is ecologisch verantwoord gemaakt van allerlei herbruikbare materialen zoals riet, bamboe, schors, houtstammen en stenen. In die laatste twee zijn voor verschillende insectensoorten gaten van diverse diktes geboord.

 

Twee jaar geleden zaaide Sjoerd Bakker een G2 zadenmengsel in om bloemrijk grasland te realiseren. Inmiddels is de dijk naast het hotel een belangrijke voedingsbron voor insecten zoals bijen en hommels. Het is nog even afwachten, maar wellicht zijn in het hotel binnenkort de eerste behangers- en metselbijtjes te vinden. In de winter vinden overwinteraars zoals lieveheersbeestjes en vlinders er onderdak.

 

De plaatsing van het insectenhotel is een initiatief van de directie van HSB. Officemanager Renate Theune zag een insectenhotel in een vakantiepark en dacht ‘dit is ook een mooi exemplaar voor HSB’. Het insectenhotel sluit goed aan bij het duurzame gedachtegoed van HSB: bouwen met de natuur. Ook door het gebruik van speciale vogeldakpannen faciliteert HSB al langer ruimte voor fauna op eigen gebouwen en bij nieuwbouwwerken.

Plaatsing insectenhotel bij HSB

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl