Overeenkomst bouw 116 woningen Brantjesoever

Vandaag tekenden wethouder Eveline Tijmstra en directeur HSB Camiel Honselaar de anterieure overeenkomst voor de bouw van woningen aan de Brantjesoever te Purmerend. Op de plek waar nu nog diverse bedrijven en een parkeerterrein zijn gevestigd, worden 116 woningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit zowel koopwoningen als sociale huurwoningen, variërend van eengezinswoningen tot appartementen.

 

Gevarieerd plan

Wethouder Tijmstra: ‘Dit is een belangrijke stap in de realisatie van meer woonruimte voor onze inwoners. Deze 116 woningen binnen een gevarieerd plan zijn een hele mooie aanvulling voor de stad’. Het plan Brantjesoever bestaat uit 26 eengezinswoningen en 72 appartementen. Ook worden er, na een kleine aanpassing van HSB in het plan, 18 woningen voor de sociale huur gebouwd.

Directeur HSB Camiel Honselaar: “Wij zijn verheugd dat we na constructieve samenwerking met zowel de gemeente als de particuliere grondeigenaar deze stap hebben kunnen zetten. Als regionale partijen kunnen we op alle fronten een impuls geven aan economie en werkgelegenheid in de omgeving”

Een deel van de bewoners krijgt parkeerruimte op hun privéterrein. Voor dit plan geldt echter een lage parkeernorm, wat inhoudt dat niet voor iedere bewoner een parkeerplaats wordt gerealiseerd. Ook een stuk openbare ruimte en 58 openbare parkeerplaatsen zijn onderdeel van de plannen. Deze openbare ruimte en parkeerplaatsen zijn bij oplevering van de gemeente.

 

Historische plek

Op het terrein aan de huidige Purmersteenweg kocht in 1824 de ondernemer Nicolaas Brantjes houtzaagmolen “De Burcht” met bijbehorende houtloodsen en werven en begon hier een houthandel.

Industriële en historische elementen zijn terug te vinden in de kade, hekwerken en het ontwerp van de woningen. Ook komen er plaquettes met de namen van de gebouwen op de bouwblokken. Deze namen verwijzen naar elementen uit de historie van houthandel Brantjes.

 

Voortraject

Een aantal jaren geleden al startte de gemeente Purmerend een participatietraject met omwonenden over de herontwikkeling van de Brantjesoever. Daar is destijds, in samenwerking met HSB, een plan voor het gebied uitgekomen. In het plan is veel aandacht voor het historisch belang van de locatie. De crisis zorgde er helaas voor dat het project een tijd stil kwam te liggen. Inmiddels is het plan weer opgepakt en is de ondertekening van de anterieure overeenkomst een belangrijke volgende stap.

 

Planning

HSB heeft een website met meer informatie over het plan, dat begin 2019 ter inzage komt: www.brantjesoever.nl.

 

 

Overeenkomst bouw 116 woningen Brantjesoever

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl