Opdracht voor Blok 4 Zeeburgereiland

Weer een mijlpaal bereikt op Zeeburgereiland

De Alliantie en HSB hebben overeenstemming bereikt over de overname van de ontwikkeling en realisatie van 125 appartementen in Blok 4 in de Theo Koomenbuurt op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Blok 4 is de sluitsteen van de Theo Koomenbuurt en bestaat uit 65 koopappartementen, 60 sociale huurwoningen voor de Alliantie, een parkeergarage van  106 parkeerplaatsen en een bedrijfsruimte. Het ontwerp van blok 4 wordt verzorgd door Architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

De verkoop van de koopappartementen start in het eerste kwartaal van 2016. In het tweede kwartaal van 2016 zal er aangevangen worden met de bouw. Eind 2017 zullen de eerste woningen bewoond zijn. Na voltooiing van de bouw zal  hier een gevarieerde buurt met koop- en huurwoningen van fraai ontworpen gebouwen ontstaan.

Geholpen en gedwongen door de crisis maakten Gemeente  Amsterdam en de Alliantie in 2014 afspraken over de ontwikkeling en bouw van bijna 50.000 m2 of te wel 650 woningen in de Theo Koomenbuurt met als voorwaarde dat het plan zo snel mogelijk gerealiseerd zou worden. De Alliantie heeft marktpartijen gezocht, waaronder HSB.

HSB had al een substantieel aandeel in het koopprogramma en risico van het Zeeburgereiland overgenomen. In blok 4 ontwikkelen ze voor eigen rekening en risico nog eens 65 koopwoningen, 60 huurwoningen, 106 parkeerplaatsen en een bedrijfsruimte. Inmiddels heeft HSBblok 3 met 106 appartementen  en een parkeergarage met 20 parkeerplaatsen geheel verkocht en in aanbouw en heeft HSB ook blok 8 met 35 middensegement huurappartementen in aanbouw, waarmee het totale aandeel van HSB op 266 woningen en 126 parkeerplaatsen komt.

Een nieuwe aanpak werpt zijn vruchten af

Het bijzondere  aan de Theo Koomenbuurt is de manier waarop de wijk tot stand komt. Het stedenbouwkundig plan, architectuur, Bouwbesluittoets, etc. zijn allemaal bij de Alliantie en de marktpartijen als HSB neergelegd. De gemeente heeft in dit gebied slechts op hoofdlijnen  gestuurd. 

De wijk wordt bovendien niet alleen heel snel ontwikkeld en gebouwd maar er is ook nog eens een grote mate van betrokkenheid en inspraak van de huidige en toekomstige bewoners. Dit alles heeft tot een zeer succesvol en snel traject geleid, waarbij straks binnen 4 jaar een prachtige buurt met circa 650 woningen zal worden opgeleverd. 

Opdracht voor Blok 4 Zeeburgereiland

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info