Ontwikkeling Kop Noordschebos Zaandam

Ontwikkeling kop Noordschebos stap dichterbij

 

Donderdag 9 juli tekenden gemeente Zaanstad en HSB Ontwikkeling een overeenkomst voor de ontwikkeling van de kop Noordschebos in het centrum van Zaandam. Na de realisatie van de winkeltjes op de Buiging is de kop Noordschebos het sluitstuk van het gebied tussen de Gedempte Gracht en het stadhuis. Wethouder Verschuren: ‘Ik ben heel blij met deze overeenkomst. De ontwikkeling van dit deel van programma Inverdan heeft op zich laten wachten. Maar nu is er een overeenkomst en een ontwerp voor de Kop dat uitstekend past in deze bijzondere omgeving en een waardevolle aanvulling voor het centrum van Zaandam is’.

 

HSB is sinds 2013 bij het project betrokken voor de ontwikkeling van de woningen. Sinds begin dit jaar heeft deze ontwikkelaar uit Volendam de gehele ontwikkeling op zich genomen, nadat de voormalig ontwikkelaar zich had teruggetrokken. ‘Wij zijn er ingestapt omdat deze locatie de potentie heeft om er een geweldige ontwikkeling te realiseren’, aldus ontwikkelingsmanager Van Zwieten van HSB. ‘Het is een eer om één van de laatste puzzelstukjes te mogen leggen ter afronding van het stedenbouwkundig masterplan Inverdan. HSB is geen onbekende in het Zaanse. In het verleden bouwden zij onder andere de voorbouw van de Saentoren en zij zijn ook verantwoordelijk voor de realisatie van de winkeltjes op de Buiging.

 

Koop- en huur woningen

De voet van de kop Noorschebos bestaat uit twee winkellagen met een grootte van circa 2000 m². Daarbovenop komen zeven woonlagen met 24 seniorenappartementen in verschillende formaten. Het totale pand wordt ongeveer 30 meter hoog. Op het Noordschebos komen in totaal 200 koop-, en huurwoningen, verdeeld over vier woontorens en ongeveer 24 eengezinswoningen. Dit alles staat op een parkeerdek met ongeveer 140 parkeerplaatsen.

 

Ontwerp

Het ontwerp van de kop Noordschebos en Noordschebos is van de hand van architect Neelu Boparai.

Door de verschillende randvoorwaarden van deze plek serieus te bestuderen is zij tot een ontwerp gekomen wat niet op zichzelf staat maar vooral in zijn context tot zijn recht komt. Een gebouw dat op comfortabele wijze past in zijn omgeving. Zowel in maat, in materiaal, kleur als stijl. ‘Uiteraard zijn wij geïnspireerd geraakt door de Zaanse architectuurstijl wat als ontwerpleidraad geldt voor Inverdan. Het was een uitdaging om de stijl op eigentijdse wijze toe te passen in ons nieuwbouwproject. Volgens mij zijn wij daar goed in geslaagd’, aldus Neelu Boparai.

 

Bouw

De overeenkomst werd donderdag getekend door heer Peter Maalman (directeur HSB) en Duco Stuurman (directeur gemeente). De volgende stap in het proces is dat het voorlopig ontwerp verder wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Als alles volgens planning verloopt, verwacht HSB medio 2016 te kunnen starten met de Kop Noordschebos. Nadat de huidige fietsenstalling is verplaatst naar het voormalig Figaro terrein, kan in 2018 -2019 ook de ontwikkeling van het Noordschebos zelf starten.

Ontwikkeling Kop Noordschebos Zaandam

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info