Leerlingen Technasium ontwikkelen Tiny Houses

Leerlingen Technasium kruipen voor HSB in rol van ontwikkelaar van “Tiny Urban Houses”

 

HSB heeft de ‘kick-off’ mogen geven voor het project “Tiny Urban Houses” aan zo’n 120 tweedejaars havo/ vwo leerlingen van het Helen Parkhurst Technasium in Almere. Het technasium is bestemd voor havo- en vwo-leerlingen met interesse voor de toepassing van exacte en creatieve vakken in de praktijk. De leerlingen krijgen bij het vak Onderzoek & Ontwerpen opdrachten waarin ze in kleine projectgroepen problemen onderzoeken en oplossingen bedenken en ontwerpen. Deze projecten worden vrijwel altijd voor een externe opdrachtgever uitgevoerd.

 

HSB is voor dit project gevraagd om als opdrachtgever op te treden – en heeft hiervoor een realistische casus met spelregelkaarten opgesteld. De komende acht weken gaan zo’n 30 groepen werken aan een “Tiny house” concept in een binnenstedelijke context. Waarbij de leerlingen moeten nadenken over doelgroepen, optimale vorm, plattegronden en gevels van hun Tiny House concept. De bedoeling is om de schaarse grond zo goed mogelijk te benutten. Daarnaast moeten de leerlingen nadenken over materiaalgebruik in relatie tot hergebruik (circulair bouwen en cradle-to-cradle). Over twee maanden moeten de groepen hun concept presenteren; wij zijn zeer benieuwd naar de concepten en visie van de ontwikkelaars van morgen….

 

Leerlingen Technasium ontwikkelen Tiny Houses

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info