Interview hoofduitvoerder Martijn Smit

Hoofduitvoerder Martijn Smit voelt zich ondernemer binnen HSB
 
Martijn Smit is twintig jaar actief binnen HSB. In 2000 liep hij er zijn eerste stage vanuit de opleiding mbo-bouwkunde en twee jaar later herhaalde hij dat: “Dat mocht niet, maar ik wilde het graag. Ik deed twee keer stage bij HSB, beide keren niet op kantoor maar buiten. Al direct had ik een klik met het bedrijf en daarbij bleek ik ook nog eens gevoel voor uitvoering te hebben.’’ 
 
Officieel begon Martijn in 2002 als logistiek medewerker. Dit was hij gedurende zes maanden om daarna een jaar als assistent-uitvoerder aan de slag te gaan. Als uitvoerder is hij het langst aan de gang geweest en sinds drie jaar is hij een van de zes hoofduitvoerders van HSB: “Echt waar, ik ben hier ondernemer in een onderneming. HSB laat mij vrij in mijn rol, niemand staat mij over de schouders op de vingers te kijken. Men vertrouwt volledig op mijn capaciteiten, dat voelt voor mij echt als thuis. Natuurlijk doe je je projecten niet alleen, die doe je samen met collega-uitvoerders en de hele bouwploeg. Het is voor mij keer op keer een uitdaging om samen met de mensen waarvoor je werkt het hele project van a tot z te faciliteren.” 
 
“Bij HSB begint het altijd met een stuk bouwgrond en eindigen we met de sleuteloverdracht”, zegt Martijn. “In de periode daartussen ben ik onder meer verantwoordelijk voor de bouw, de veiligheid, de planning en de omgeving. En dat hele traject doen we nu ook nog eens coronaproof.” Op de vraag wat zijn mooiste recente projecten waren, klinkt het antwoord direct: “De twee woontorens Tango en Twister in Haarlem. Dat was hoogbouw, dat heeft mijn voorkeur. Daar werkte ik voor het eerst met tunnelbekisting, wat een hoge bouwsnelheid garandeert. Vanwege de omvang, ik werkte daar op een gegeven moment met een bouwploeg van zo’n honderd man, was het overnameproject Holland Park in Diemen voor mij ook een hele uitdagende en leerzame ervaring.” 
 
Op dit moment bevindt project Brantjesoever te Purmerend zich in de funderingsfase. Brantjesoever behelst de bouw van honderdzestien woningen in drie fasen. Als hoofduitvoerder heeft Martijn het hele traject al volledig in de planning: “Er werken nu nog niet zo heel veel mensen, maar dat aantal loopt uiteindelijk op tot ongeveer honderdtwintig man. Voor hen richten we alles in volgens de laatste coronaregels. Overal zijn instructies en attentieborden te vinden zodat keurig anderhalve meter afstand gehouden kan worden. In de kantine staan in de aparte zitgedeelten schermen tussen de tafels. Buiten bevindt zich een hele grote overkapte vlonder met sta- en zittafels. Eten en drinken doen we in shifts op basis van kleurcodes. Samen zorgen we ervoor dat we gezond en wel de eindstreep halen.”

Interview hoofduitvoerder Martijn Smit

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info