HSB wint tender SEW-terrein fase 1, Nibbixwoud

Op de locatie van het voormalig SEW terrein, te Nibbixwoud ontwikkelt en realiseert HSB 12 appartementen. De appartementen zullen duurzaam (gasloos) worden uitgevoerd en voorzien van prachtige metselwerkdetailleringen.

 

Het woonoppervlak van de appartementen varieert in grootte van 50 m2 t/m 85 m2.

De start verkoop zal naar alle waarschijnlijkheid aanvangen in het 1e kwartaal van 2019 en start bouw in het 3e kwartaal van 2019.

 

P E R S B E R I C H T  gemeente Medemblik d.d. 13 december 2018
 

Gunning HSB definitief voor appartementencomplex op voormalig SEW-terrein

In het plan voor de ontwikkeling van het voormalig SEW-terrein is een perceel grond gereserveerd voor de bouw van een klein appartementencomplex voor starters en senioren. Via een openbare aanbesteding op Tenderned konden ontwikkelaars zich inschrijven met een ontwerp en een bod op de grond. Het college van B&W van Medemblik heeft nu de definitieve gunning hiervoor aan projectontwikkelaar HSB uit Volendam bevestigd.

 

Een commissie bestaande uit wethouder Andrea van Langen (Ruimtelijke Ontwikkeling), de projectleider ontwikkeling SEW-terrein, vertegenwoordigers van de afdelingen Financiën en Welstand en een afgevaardigde van de klankbordgroep SEW-terrein beoordeelde vier inschrijvingen. Na toetsing voldoet HSB het meest aan de gevraagde functionele eisen, ruimtelijke kwaliteit in combinatie met een aantrekkelijk bod.

 

Verschillende doelgroepen

Er komen zes levensloopbestendige seniorenwoningen op de begane grond. Elk met een voor- en achtertuin en een ruime berging. Daarboven worden zes starterswoningen gerealiseerd met een ruim dakterras op het zuiden. Wethouder Van Langen: “We willen bouwen zodat wij jongeren een toekomst in hun eigen dorp kunnen bieden en ouderen passende huisvesting. Want alleen met voldoende woningen en inwoners kunnen we het huidige voorzieningenaanbod op peil houden of verbeteren. Hierdoor blijven onze kernen leefbaar Dit appartementencomplex in Nibbixwoud combineert beide doelgroepen.”

 

Ontwerp

Opvallend in het winnende ontwerp is de portiekontsluiting. Tussen het entree van elke twee seniorenwoningen wordt een portiek geplaatst die toegang geeft tot de twee starterswoningen daarboven. Drie voordeuren worden omlijst door een donkergrijs betonnen kader met aan beide zijden bruin-beige-gele baksteen. Camiel Honselaar, directeur HSB: “We hebben een prachtig duurzaam plan ontwikkeld, welke goed past binnen de bestaande omgeving. De appartementen worden gasloos uitgevoerd en voorzien van prachtige metselwerkdettaileringen. De verkoop van het project start in 1e kwartaal van 2019 en de start bouw staat ingepland in het 3e kwartaal van 2019.”

 

Historische verwijzing
Boven op de betonnen portiekkaders komen de namen van de kleuren die in het wapen (de drie baarzen) van Nibbixwoud verwerkt waren: Azuur of Lazuur (blauw), Or (geel) en Sabel (zwart).

HSB wint tender SEW-terrein fase 1, Nibbixwoud

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info