Pré Wonen en HSB tekenen samenwerkingsovereenkomst ‘De Schrijvers’

Nieuwbouw ‘De Schrijvers’ vormt sluitstuk metamorfose Delftwijk-Noord

Woningcorporatie Pré Wonen en HSB tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van de eerste woningen in nieuwbouwproject ‘De Schrijvers’. In de eerste twee fases bouwt HSB Bouw 140 nieuwe appartementen. Deze komen ten zuiden van het Simon Vestdijkpark in het Haarlemse Delftwijk-Noord.

 

280x nieuwbouw op de plek van 224 verouderde woningen
De sociale portieketagewoningen van de woningcorporatie aan de Aart van der Leeuwstraat, Gerard van Eckerenstraat, P.C. Boutensstraat en Generaal Spoorlaan zijn verouderd. Pré Wonen wil deze woningen daarom de komende jaren in fases slopen en in totaal 280 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Voor de eerste twee fasen selecteerde de corporatie HSB Bouw uit Volendam om samen met haar partners tot een ontwerp voor de nieuwbouw te komen en deze te bouwen.  Daarnaast verbetert de gemeente Haarlem de openbare ruimte rond de woningen. De sloop van de eerste vier flats (vanaf de P.C. Boutensstraat) begint in 2021. Na het benodigde vergunningentraject is de verwachting dat HSB Bouw eind 2021 start met fase 1 van de nieuwbouw.

 

Voornamelijk voor één- en tweepersoonshuishoudens
Camiel Honselaar, directeur HSB Bouw: “De nieuwe woongebouwen sluiten straks zoveel mogelijk aan bij de nieuwbouw van Delftwijk-Noord én de huidige bebouwing in Delftwijk Zuid.” Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen vult aan: “Er komen voornamelijk appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens; starters, alleenstaanden en senioren. Een beperkt aantal woningen (4-kamer) is straks voor gezinnen. Het zijn appartementen met een sociale huur én levensloopbestendig. Mensen die terug willen keren naar de nieuwbouw krijgen voorrang bij de toewijzing. De nieuwbouw vormt het sluitstuk van de vernieuwing van Delftwijk-Noord. Eerder bouwden we daar de markante nieuwbouw Slauerhoff.”

Pré Wonen en HSB tekenen samenwerkingsovereenkomst ‘De Schrijvers’

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info