Feestpaal geslagen project Heemsuite te Heemskerk

Feestelijke paal geslagen voor de bouw van de Heemsuite aan de Bachstraat

Maandag  9 april 2018 is een feestelijke paal geslagen voor de bouw van 54 koopappartementen en 60 vrije sector huurappartementen op de oude locatie van het gemeentehuis aan de Bachstraat.

 

Namens de vof Bachstraat heette Peter van Oeveren (directeur projecten bij BPD ontwikkeling) iedereen welkom. Daarna vertelde Peter Maalman (directeur HSB Ontwikkeling) kort over de geschiedenis van de locatie. Twee toekomstige bewoners  hebben vervolgens, samen met de wethouder en de technisch manager van Altera Vastgoed NV (de eigenaar van de huurappartementen), een feestelijke paal in de grond geslagen.

Wethouder Frank Frowijn hield vervolgens nog een korte toespraak waarin hij onder meer de bijdrage van dit plan aan de woningbouwopgave benadrukte. “Het is heel mooi dat er 114 appartementen bij komen in Heemskerk op een aantrekkelijke locatie nabij het centrum. Deze 114 nieuwe woningen leveren een grote bijdrage aan de woningbouwopgave in onze gemeente in zowel de koopsector als de vrije-huursector.”

 

Proces

In september 2015 heeft de gemeente Heemskerk de openbare verkoop van de grond aan de Bachstraat bij inschrijving gestart. HSB Ontwikkeling/Bouw en BPD Ontwikkeling hebben de handen ineen geslagen en een grondbod gedaan. In januari 2016 bleek de ontwikkelcombinatie het hoogste bod te hebben gedaan. In februari 2016 is de koopovereenkomst getekend waarna de ontwikkeling verder is opgepakt. Architectenbureau Just Architects is door de ontwikkelcombinatie gevraagd een ontwerp te maken met inachtneming van de door de gemeente vastgestelde uitgangspunten. Mede door de goede samenwerking met de gemeente konden de partijen deze week de feestelijke eerst paal  slaan voor de appartementen.

Totaal gaat het om 114 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen in een halfverdiepte kelder. Altera heeft hiervan 60 appartementen overgenomen voor verhuur in de vrije sector.

 

In september 2017 is de verkoop van de 54 appartementen gestart. Op dit moment zijn er nog 9 appartementen te koop.

Volg de bouw van het project via FACEBOOK.

 

Feestpaal geslagen project Heemsuite te Heemskerk

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info