Succes HSB metselschool gevierd op project Romanov

Eigen metselschool HSB biedt zij-instromers een mooie toekomst in de bouw.

In juli is HSB gestart met een eigen metselschool. Zeven zij-instromers kregen de kans om bij HSB het vak van metselaar te leren.

De kandidaten kwamen met HSB in contact tijdens een in Zaandam gehouden banenmarkt, een initiatief van het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland (samenwerkingsverband gemeenten en UWV). Bedrijven en werkzoekenden uit de regio werden uitgenodigd voor de omscholingsmarkt en het resultaat voor HSB was 7 gemotiveerde zij-instromers.

 

Metselschool op eigen terrein

Achter op de werf van HSB in Volendam is een speciale werkplaats ingericht voor de leerlingen van de metselschool, waar ze naar harte lust muurtjes kunnen metselen. Tijdens de interne opleiding bleek dat de één het vak van metselaar sneller onder de knie heeft dan de ander. Na een aantal weken intensief oefenen, onder de hoede van oud-metselaar Sjef de Wit (die inmiddels versterking heeft gekregen van Klaas Mossel), zijn de resultaten dusdanig goed, dat twee zij-instromers inmiddels een arbeidscontract aangeboden hebben gekregen.

Voor hun is het ‘echte werk’ begonnen op het project Romanov in Zaandam.

 

Feestelijk moment op de bouw

Op dinsdag 16 oktober is op de bouwplaats van Romanov te Zaandam stilgestaan bij het succes van de metselschool. Kamaran Ahmad Omar en Rick Alting Siberg, de twee zij-instromers die in dienst zijn getreden, werden in het zonnetje gezet. Er was taart op de bouwplaats en een toespraak door Natasja Groothuismink, wethouder gemeente Zaanstad. Daarna volgde een fotosessie op de bouw.

 

Vervolg metselschool

De overige leerlingen zijn nog steeds gemotiveerd aan de slag en doen hun uiterste best, want ook zij willen graag in aanmerking komen voor een dienstverband bij HSB.

Een nieuwe lichting zij-instromers staat al te trappelen om binnenkort aan de metselopleiding te beginnen. Om samen met HSB te werken aan een mooie toekomst in de bouw.

Succes HSB metselschool gevierd op project Romanov

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info