Digitaliseren opleverproces

Het totale opleverproces van koopwoningen en appartementen is volledig geautomatiseerd. Door een koppeling te maken tussen Afas en de kwaliteitsapplicatie Ed Controls heeft HSB de mogelijkheid om het totale proces nog meer te digitaliseren. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en is de kans op fouten en misverstanden nog meer afgenomen.

 

De kopers kunnen tijdens de voorschouw zelf digitaal punten van aandacht aan het uitvoeringsteam doorgeven waardoor de zaken sneller en eenvoudiger opgepakt kunnen worden. De gegevens uit het kopersportaal van Afas worden gekoppeld in het opleverformulier, dat 3 dagen voor de opleverdatum klaargezet wordt in Ed Controls. Dit geeft de opleveraar van HSB de mogelijkheid om met behulp van een tablet de eventueel nog geconstateerde opleverpunten vast te leggen, inclusief foto en positie op de tekening.

Ook kunnen alle afgegeven gebruiksaanwijzingen, meterstanden, sleutels, etc hierin worden vastgelegd.

 

Na ondertekening (met de vinger op het scherm) is het PVO voor de kopers zichtbaar in hun eigen portaal in Afas.

Voor de afrekening van nutsvoorzieningen zijn voor de administrateurs de meterstanden zichtbaar en kan de uitvoering de opleverpunten digitaal doorsturen naar onderaannemers. Het getekende PVO wordt ook direct automatisch doorgestuurd aan Woningborg.

 

Als de punten zijn afgehandeld kan de uitvoerder de akkoord verklaring (tweede handtekening) ophalen wat daarna ook weer automatisch opgeslagen wordt in het kopersportaal.

Heel veel handmatige processen zijn nu automatisch geregeld via workflows in Afas en gecombineerd met externe software programma’s.

Met enkele aanpassingen in Afas kunnen we dit in de toekomst ook inrichten voor het opleveren van vastgoed in opdracht van beleggers en woningcorporaties.

Digitaliseren opleverproces

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info