Contractondertekening Scheepvaartkwartier

Woningcorporatie Stadgenoot laat de bouw van de resterende twee woonblokken van het project Scheepvaartkwartier in Nieuw-West over aan een marktpartij. Het gaat om twee blokken met 71 vrije sector huurwoningen en een parkeergarage. Stadgenoot heeft de grond en het plan verkocht aan HSB Bouw en opdrachtgever SPF Beheer. De achterliggende beleggende partij is de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. De geplande huurappartementen variëren in oppervlakte van 71 tot 145 m2. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar.
Het Scheepvaartkwartier ligt tussen de Nieuwe Osdorpergracht en de Hoekenesgracht. De overige vijf woonblokken zijn grotendeels klaar. HSB Bouw bouwt op dit moment nog aan 30 koopwoningen en 14 sociale appartementen. Vier blokken bevatten een mix van sociale huur en vrijesectorhuur, het vijfde blok bestaat uit koopwoningen. Het project kwam in 2011 in handen van Stadgenoot na de ontbinding van Far West. Na de oplevering bestaat het cluster uit zeven woonblokken met 233 woningen.
Stadgenoot laat weten dat het de grond en het plan heeft verkocht omdat de bouw van koop- en vrijesectorhuurwoningen niet meer tot haar kerntaken hoort. De bestaande plannen zijn in overleg met SPF Beheer en HSB Bouw aangepast.

Contractondertekening Scheepvaartkwartier

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info