Bouwen in tijden van COVID-19: afstand houden!

Bouwen in tijden van COVID-19: op afstand contact met elkaar houden.

 

Sinds 2011 is Wim de Boer projectleider Veiligheid, Gezondheid & Milieu binnen HSB. In de uitvoering van zijn functie staat hij niet alleen. Directe ondersteuning krijgt Wim onder meer vanuit het secretariaat, de afdelingen en de projectleiders: “VG&M is in het belang van alle collega’s. Ook stellen overheid en afnemers steeds meer eisen op dit vlak. Van ISO 45001 tot alle maatregelen die we in het kader van COVID-19 sinds maart 2020 hebben genomen. Dat laatste was nog een hele uitdaging.”

 

Wim de Boer is zich er dag in dag uit van bewust dat er dingen kunnen gebeuren die niet direct in de lijn der verwachting liggen, maar een pandemie daar had hij geen ervaring mee: “Wat gaan we doen? Zijn er richtlijnen? We lieten ons informeren door het RIVM en richtten meteen een speciale interne werkgroep op. Daarin hebben wij elkaar intensief bijgepraat om vervolgens te komen tot een Coronaplan de campagne. Om veiligheid en gezondheid bij iedereen goed tussen de oren te krijgen en te houden, hield onze directie vanaf de uitbraak iedereen continu op de hoogte via intranetportaal InSite.”

 

Alle kantoormedewerkers werkten vanaf dag 1 thuis en op de projecten werd iedereen geïnformeerd via bulletins bij de toegang en op de deuren van alle keten. “Van het houden van afstand tot het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. We hebben méér keten geplaatst, zorgen voor optimale ventilatie, schaften in shifts en als het even kan doen wij dat buiten. Leveranciers komen zo min mogelijk het bouwterrein op en als er iets is in de manier waarop iemand zijn werk doet, dan wordt dat besproken met de uitvoerder.” Op het hoofdkantoor ging het niet anders toen iedereen daar weer aan de slag ging, zegt Wim: “We zijn allemaal nóg meer heer – en dame – in het onderlinge verkeer geworden.”

Bouwen in tijden van COVID-19: afstand houden!

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info