Bouwbord brandweerkazerne Dirkshorn geplaatst

Lisanne is hét gezicht van de nieuwbouw kazerne Dirkshorn

 

Wie vanuit Tuitjenhorn naar Dirkshorn rijdt, kan niet om het bouwdoek met Lisanne heen. Zij stond al eerder model voor de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, maar nu is zij hét gezicht van de vrijwillige brandweer Dirkshorn. Na de start bouw in oktober wordt de nieuwe kazerne nog voor de bouwvak van 2024 door Kakes-Deurwaarder opgeleverd. Voordeel voor opdrachtgever Schagen is dat Kakes-Deurwaarder al eerder ervaring op heeft gedaan met de bouw van brandweerkazernes in Warmenhuizen en Bergen.

 

Projectleider William Bosschaart voerde de gesprekken met de opdrachtgever: “Toevallig ben ik vrijwillig brandweerman in Heiloo en dat praat een stuk gemakkelijker. De brandweerpost die Kakes-Deurwaarder gaat bouwen, biedt onderdak aan een tankautospuit waar zes brandweerlieden mee uit kunnen rukken. In totaal telt de post ruim twintig brandweermannen en -vrouwen. Het ontwerp is van W3 Architecten en is een kopie van de kazerne die al eerder in Broek in Waterland is gerealiseerd.”

 

“In de basis is een kazerne de garage van een brandweerwagen”, zegt William. “Maar wel met speciale eisen. Er wordt gewerkt met zwaar materieel, dus het gebouw moet tegen een stootje kunnen. Veel deuren vind je aan de binnenzijde niet, wél rookgasafzuiging en drainagegoten in de vloer. Omdat de tankautospuit altijd startklaar moet zijn, staat deze continu aan de lading. Hierdoor werkt de luchtcompressie aan boord altijd. Alles is erop gericht om binnen acht minuten bij een brand of ongeluk te zijn.”

 

Omdat de vrijwillige brandweer steeds meer vrouwen in de geledingen heeft, voorziet de nieuwe kazerne Dirkshorn in aparte sanitaire ruimtes. “Verder vind je er een les- en instructieruimte annex kantine. En de commandant heeft een eigen ruimte voor administratief werk en overleg. Kakes-Deurwaarder stelt alles in het werk een kazerne te bouwen die voldoet aan huidige en toekomstige eisen.”

 

 

Bouwbord brandweerkazerne Dirkshorn geplaatst

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info