Betrokken bouwer na 50 jaar HSB met pensioen.

Kwaliteitscontroleur John Krüse hangt voegspijker na vijftig jaar aan de wilgen.

 

Donderdag 2 juli 2020 was de laatste werkdag van kwaliteitscontroleur John Krüse. Vijftig jaar geleden startte hij als vijftienjarige jongen bij het bedrijf dat nu HSB heet. Op de toenmalige Leerlingbouwplaats leerde John samen met zeventien leeftijdgenoten alle fijne kneepjes van het vak: “We bouwden de woningen aan de Marsstraat in Volendam en zijn vervolgens binnen HSB in allerlei werkzaamheden met elkaar opgetrokken. Het bijzondere is dat dit altijd is gegaan in volle harmonie. Wij hebben altijd respect voor elkaars werk gehad.”

 

Gedurende zijn loopbaan maakte John veertien directeuren mee en vervulde hij diverse functies: “Ik heb getimmerd, ben uitvoerder geweest en heb nazorg en garantiezaken gedaan. Op 4 september 2000 ontstond voor het eerst de officiële functie van kwaliteitscontroleur. Toezicht in de praktijk van de bouw, dat werd mijn uitdaging. Het was het spel tussen productie en kwaliteit. Voor wat betreft dat laatste ging ik altijd tot het gaatje. Aan het motto van de directies ‘Iedereen vindt hier zijn plaats’ heb ik zeker voldaan.”

 

John Krüse was allround kwaliteitscontroleur en had ook zijn specialiteiten: “Kappen en daken. Van dwarskappen tot platte daken, alles met lood en pannen, daar kwam heel veel bij kijken. Die strijd met de waterhuishouding van een woning ben ik altijd graag aangegaan.” Naast pc en camera had John van oudsher een bijzonder hulpmiddel bij zich tijdens zijn controlewerkzaamheden; een voegspijker. Bij zijn afscheid ontving hij naast vele cadeaus en complimenten van collega’s een gouden voegspijker als dank.

Betrokken bouwer na 50 jaar HSB met pensioen.

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info