Bachstraat te Heemskerk

Koopovereenkomst locatie oude raadhuis getekend

De procedure van openbare verkoop bij inschrijving van de grond aan de Bachstraat 6 (locatie oude raadhuis) in Heemskerk is afgerond. De ontwikkelcombinatie HSB Bouw B.V. uit Volendam en BPD Ontwikkeling B.V. heeft een bod van ruim 4.2 miljoen op de grond gedaan. Het koopcontract is vandaag ondertekend.

Meerdere partijen hebben interesse getoond door een bod te doen op de grond. De gemeente heeft de inschrijving van de hoogste inschrijver aanvaard. Wethouder Frank Frowijn is blij met het resultaat dat de procedure heeft opgeleverd. “Het is een mooi bod, dat past in de positieve ontwikkeling van de huizenmarkt in Heemskerk. Nieuw aanbod op een mooie locatie is zeer gewenst.

 Planontwikkeling

HSB en BPD gaan een concreet plan maken, dat voldoet aan de vorig jaar door de gemeenteraad vastgestelde uitgangspunten en criteria. “We zijn zeer verheugd dat wij deze inschrijving hebben gewonnen. Met onze jarenlange ervaring en kennis van de markt,  gaan wij een aantrekkelijke nieuwe plek om te wonen creëren”, aldus Harm Janssen, regiodirecteur van BPD regio Noord-West en woordvoerder van deze ontwikkelcombinatie. De partijen betrekken de gemeente bij de ontwikkeling van de plannen en zullen de omwonenden tijdens het proces informeren. Op de locatie wordt een appartementencomplex gerealiseerd van deels vier bouwlagen en deels vijf bouwlagen. Het plan doorloopt de vereiste planologische procedure, die dit jaar in gang gezet gaat worden. Als deze procedure is afgerond kan de bouw beginnen.

Op de foto staan Harm Janssen (BPD), wethouder Frank Frowijn en Peter Maalman (HSB) die met een gezamenlijke handdruk de verkoop bezegelen.

 

 

Bachstraat te Heemskerk

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl