50 starterswoningen Mijdrecht opgeleverd

Aan de Ooievaar in de Mijdrechtse wijk Twistvlied is het duurzame nieuwbouwcomplex Twistvlied opgeleverd. Het bouwwerk heeft drie verdiepingen en bestaat uit 26 huur- en 24 koopwoningen. Met deze door HSB ontwikkelde duurzame appartementen, komt de gemeente De Ronde Venen tegemoet aan de groeiende vraag naar betaalbare starterswoningen.

 

De naam van het nieuwe appartementencomplex is een knipoog naar de in 2010 gesloten Twistvliedschool die eerder op deze plek stond. Samen met omwonenden ontwikkelden de gemeente De Ronde Venen en HSB vervolgens een plan om op de plek van de school startersappartementen te realiseren.

 

Het wooncomplex is onlangs opgeleverd en bestaat uit 26 sociale huur- en 24 koopwoningen variërend in grootte van 32 tot 50 vierkante meter. De koopwoningen voor eenpersoonshuishoudens zijn alle 24 verkocht. De huurwoningen zijn overgedragen aan Cazas Wonen. Hiermee krijgen starters uit de omgeving een woonkans.

 

Om een gezond, duurzaam wooncomplex te creëren en zoveel mogelijk interactie tussen de bewoners te faciliteren, heeft het gebouw een centraal atrium met een comfortabele zitbank en een glazen dak omringd door weelderige beplanting. De gedeelde buitenruimten zijn aangevuld met fruitbomen en moestuintjes.

 

Het ontwerp van het complex is van Paul de Ruiter Architects en de bouw is uitgevoerd door UBA Bouw.

Fotografie: Architectuurfotografen / Fedde de Weert.

50 starterswoningen Mijdrecht opgeleverd

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info