Rode Buurt in Zaandijk (renovatie)

  • Omvang: 96 woningen
  • Opdrachtgever: Parteon
  • Plaats: Zaandijk
  • Architect: Hooyschuur
  • Soort: nieuwbouw en renovatie
  • Status: in ontwikkeling

Op 15 juli tekenden Monique Kwaak (Parteon) en Camiel Honselaar (HSB) de bouwteamovereenkomst voor de aanpak van 96 woningen in De Rode Buurt in Zaandijk.

De slechte bouwtechnische staat van de woningen, waaronder de funderingen, maken aanpak van de woningen noodzakelijk.
De Rode Buurt is 100 jaar geleden gebouwd naar ontwerp van de architecten Gulden & Geldmaker, met als doel arbeiders van de fabrieken in de Zaanstreek van goede huisvesting te voorzien.
De gemeente Zaanstad wil de woningen graag zoveel mogelijk behouden, in de plannen is daarom renovatie voor een groot deel van de woningen opgenomen en voor een klein deel sloop en nieuwbouw. De definitieve plannen dienen nog afgestemd te worden met de bewonerscommissies, ook gaat HSB een rol spelen in de communicatie.

Parteon heeft begin dit jaar een tender uitgeschreven waarbij HSB als winnaar uit de bus kwam. Het ontwerp en de uitwerking van het plan vallen straks onder de verantwoording van HSB.

HSB heeft diverse adviseurs en co-makers betrokken, zo tekent Hooyschuur architecten voor het ontwerp, dat maximaal aansluit bij het karakter van de buurt.

Meer projecten in uitvoering

Dok 1

Oud IJmuiden


In uitvoering

Marlo

Beverwijk


In uitvoering
Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info