Die mentaliteit om te verbeteren waar mogelijk, zien wij van timmerman tot uitvoerder en dat is best uniek.

Marjolijn Smit en Frank Jongenelen, technisch manager en acquisiteur Vesteda

Het in Amsterdam aan de zuid-as gevestigde Vesteda is een commerciële woningbelegger. Met een verhuurporte feuille van ruim zevenentwintigduizend woningen richt de onderneming zich op geheel Nederland, met een focus op de Randstad en de grotere steden in de provincie. De samenwerking tussen HSB en Vesteda leverde in 2018 de realisatie van twee projecten op: Tango in Haarlem en Vesta in Purmerend. Marjolijn Smit en Frank Jongenelen, respectievelijk technisch manager en acquisiteur binnen Vesteda, zijn goed te spreken over HSB: “De no-nonsense mentaliteit van deze ontwikkelende bouwer is voor ons echt genieten.”

 

Jongenelen en Smit houden zich samen met nog negen collega’s bezig met het verwerven van bestaand en nieuwbouw vastgoed. Frank Jongenelen: “Vesteda doet transacties die kunnen variëren in grootte van vijfentwintig tot enkele duizenden woningen. In 2018 hebben wij zelfs zevenduizend bestaande woningen van Delta Loyd gekocht. Marjolijn en ik richten ons binnen Vesteda heel specifiek op de aankoop van nieuwbouwwoningen die wij vervolgens verhuren in het midden­ segment. Omdat Vesteda de woningen zelf verhuurt, weten wij goed wat onze huurders wensen. Voor het beheer van onze woningvoorraad hebben wij een eigen verhuur­ en beheerorganisatie. We houden het woningbestand graag in eigen hand en zijn met deze werkwijze uniek in Nederland.”

 

Tango
Het in Schalkwijk Haarlem opgeleverde turnkeyproject Tango betreft vijfenvijftig appartementen in het middenhuur­ segment. Het door VMX­architecten ontworpen gebouw levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het zuidelijke stadsdeel. Marjolijn Smit: “De gemeente Haarlem heeft veel geïnvesteerd in de omgeving en project Tango draagt daar met zijn dynamische gevelbeeld zeker aan bij. Tijdens de bouw werd het voor ons al snel duidelijk dat HSB vol voor kwaliteit gaat. Als zij vinden dat iets beter kan, nemen zij het initiatief door met voorstellen te komen. Omdat er tijdsdruk in de uitvoering van de beton­ bouwfase van Tango ontstond, kwam HSB met de keuze voor tunnelbouw in plaats van prefab. Dat heeft een enorme tijds­ besparing opgeleverd. Die mentaliteit om te verbeteren waar mogelijk, zien wij van timmerman tot uitvoerder en dat is best uniek.”

 

Vesta
De tweede acquisitie van Vesteda in Purmerend was het project Vesta. Ook dit in 2018 door HSB opgeleverde complex, bestaande uit vierentachtig appartementen, werd naar volle tevredenheid van Vesteda opgeleverd. Marjolijn Smit: “De twee­ en driekamerappartementen beschikken alle over grote balkons en zijn heerlijk ruim en licht. Verder is er volop parkeergelegen­ heid, afgesloten op de begane grond van het complex en aan de achterzijde op maaiveldhoogte, voor de bewoners. Voor het naar binnengaan kunnen zij gebruik maken van twee entrees. Wij vinden een gevoel van ruimte belangrijk bij binnen­ komst en door die entrees liep eerst een pijp van de stadsverwarming. Dat was niet naar onze zin. Het kanaal werd verlegd en daar zag je binnen een week niets meer van. HSB weet precies wat wij acceptabel vinden qua kwaliteits­ en afwerkingsniveau en daar kweken zij bij ons veel vertrouwen mee.”

 

Transparantie
Smit en Jongenelen hebben met Tango en Vesta ervaren dat het een voordeel
is om te werken met een ontwikkelende bouwer. Marjolijn Smit: “Bij HSB zijn ze zich er continu van bewust dat datgene wat bedacht wordt, ook gebouwd moet kunnen worden. Zij zijn niet alleen reëel in de technische haalbaarheid, in financiële zin hoefde er in deze twee projecten ook niet veel meer aan gerekend te worden.” Frank Jongenelen bevestigt de focus en de transparantie in het proces: “HSB is open over de aanneemsom. Door conse­ quent en helder in hun prijsvorming te zijn, bouwen zij aan een goede relatie met de markt. Bovendien ontwikkelen zij om in goede én slechte tijden daadwerkelijk te bouwen. Bij ons kwam HSB in ieder geval met de juiste proposities en daarom past dit Volendamse bouwbedrijf helemaal in onze bloedgroep.”

Vesteda houdt van de no-nonsense mentaliteit van HSB

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info