Het kan zomaar zijn dat wij de komende tien jaar jaarlijks al het houtwerk van honderd te renoveren woningen mogen leveren.

Tom Tol, Hoofd bedrijfsbureau HSB

Het jaar 2022 was een uitstekend jaar voor Timmerfabriek Volendam. De omzet oversteeg de vijf miljoen euro en de sfeer binnen het team van vijftien man is opperbest. Hoofd bedrijfsbureau Tom Tol steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Ondanks prijsstijgingen weten wij goed te concurreren op kwaliteit. Onze assemblage heeft nog nooit zo goed gedraaid.”

 

“We hebben dit jaar aanpassingen gedaan in het railsysteem waardoor de routing is verbeterd en er efficiënter gewerkt kan worden. Verder is het vooral de ingebakken precisie die ons onderscheidend maakt.”

 

Timmerfabriek Volendam verwerkte voor bijna de helft opdrachten van HSB en alle andere opdrachten kwamen van buitenaf.

 

“Veel kozijnen, ramen en deuren voor nieuwbouw,” zegt Tom. “Bij onze zzp-klanten en opdrachtgevers in bouwcombinatie is het vertrouwen zo groot, dat er in veel gevallen helemaal geen offerte gevraagd wordt. Voor HSB produceren wij van oudsher voor nieuwbouwprojecten, maar ook steeds vaker ten behoeve van renovatieprojecten.”

 

“In dat laatste geval ontwikkelden wij al eerder inhaakkozijnen met verhuisramen voor kozijnen waarin oude schuiframen met bovenlichten zitten. Deze uitvoering maakt het mogelijk door een kantelbaar bovenlicht en draairamen grotere voorwerpen door deze ruime opening in huis te krijgen. Wij leveren standaard met HR++ en waar nodig doorvalveilig glas.”

 

Voor project Rustenburgerstraat in de Amsterdamse Pijp levert de timmerfabriek ramen die een authentieke uitstraling hebben. “Het ziet er aan de buitenkant vanwege de stopverflook exact uit als vroeger. Aan de binnenkant werken we met glaslatten model duivenjager.”

 

Op de vraag of Tom nog mogelijkheden voor omzetgroei ziet, is hij stellig: “We zijn nu bezig met een pilot voor bouwcollega Van Braam-Minnesma in de Amsterdamse Van der Pekbuurt. Het betreft nu acht woningen, maar als wij deze opdrachtgever goed bedienen dan kan het zomaar zijn dat wij de komende tien jaar jaarlijks al het houtwerk van honderd te renoveren woningen mogen leveren.”

 

“Wij zien zeker ook uitbreidingsmogelijkheden op het gebied van houtskeletbouw en glaszetten, maar helaas ontbreekt het ons op dit moment op onze huidige locatie aan ruimte.”

Timmerfabriek Volendam draait een topjaar

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info