Wij bieden een in prijs en kwaliteit gevarieerd product waarmee we deze woningzoekenden optimaal kunnen bedienen.

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder, Wooncompagnie

Stefan van Schaik is sinds 2014 directeur-bestuurder van Wooncompagnie. Deze maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen is actief in elf gemeenten waaronder Hollands Kroon, Schagen, Purmerend, Edam-Volendam en Waterland. Met zo’n veertienduizend sociale huurwoningen in beheer, biedt Wooncompagnie onderdak aan meer dan twintigduizend inwoners van Noord-Holland. En met de bouw door Kakes-Deurwaarder van acht woningen voor jongeren onder de zesentwintig jaar wordt het aanbod weer iets vergroot.

 

Stefan van Schaik: “Met de bouw van deze woningen aan de Kievitstraat in Ilpendam laat Wooncompagnie zien dat huurwoningen een volwaardig thuis, in dit geval voor jongeren, moeten zijn. Wij bieden een in prijs en kwaliteit gevarieerd product waarmee we deze woningzoekenden optimaal kunnen bedienen.”

 

Woningnood

De regio Zaanstreek-Waterland kent volgens Stefan van Schaik de hoogste woningnood van Nederland: “De urgentie is enorm en wij pakken alle kansen aan om het woningaanbod te verhogen. Partners als HSB – met Deurwaarder hebben wij een lange historie, wij spreken elkaars taal – zijn ontzettend nodig om deze plannen te realiseren. Samen zoeken wij naar inventieve oplossingen om het woningaanbod te verruimen. Kleine projecten zoals de Kievitstraat op de voormalige locatie van de Bastiaanschool zijn veelal moeilijker te realiseren. Vaak geldt hoe kleiner, hoe duurder. Het was voor ons dan ook moeilijk een partij te vinden die hoge kwaliteit levert tegen acceptabele en dus betaalbare condities. Wij zijn erg gelukkig met een partner die deze acht specifiek vormgegeven woningen, die qua ‘look and feel’ goed opgaan in de buurt, onder deze voorwaarden weet te bouwen.”

 

Meegroeien

Hooyschuur Architecten tekende voor het ontwerp van de twee afzonderlijke gebouwen op het relatief kleine perceel. “Desondanks hebben zij aan de verschillende typen appartementen van verschillende kwaliteiten de broodnodige vierkante meters weten te toe te voegen”, zegt Stefan van Schaik. “Dat maakt meegroeien in de woning mogelijk, wat met de huidige woningnood zo nodig is. Naast markant metselwerk, fraaie dakpannen en functionele balkons zit toekomstbestendigheid ook in het feit dat de woningen vrijwel energieneutraal zijn. De jongerenwoningen worden gasloos gebouwd en zijn per dak voorzien van zonnepanelen.” Of er op meer woningbouwlocaties in de gemeente Waterland gebouwd gaat worden? “De sleutel is natuurlijk beschikbare grond, maar als de gemeente scherp genoeg is op sociale woningbouw, dan haken wij daar zeker op aan.”

Sociale huurwoningen voor jongeren: een volwaardig thuis

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info