Het is een bekend gegeven dat als mensen prettig wonen, zij in veel gevallen ook gelukkiger worden.

Nico Overdevest, lid Raad van Bestuur Rochdale

Woningstichting Rochdale is een corporatie die in metropoolregio Amsterdam zo’n veertigduizend verhuureenheden beheert. “Vanuit toekomstgerichtheid staan wij voor goede en betaalbare woningen, in sterke buurten (zie kader), voor mensen met een relatief laag inkomen”, dat zegt Nico Overdevest, lid van de Raad van Bestuur van Rochdale.

 

“In 2022 hebben wij samen met HSB twee mooie projecten aan ons verhuurbestand kunnen toevoegen in Purmerend, te weten Brantjesoever en Pont Neuf.”

 

Leefbaarheid
In het Amsterdamse hoofdkantoor aan het Bos en Lommerplein hebben we uitzicht op de Kolenkitbuurt. “Dit is nou precies een woonwijk waar wij heel veel hebben geïnvesteerd in woning­verbetering én de sociale en economische ontwikkeling van de bewoners. De sociale huur is er niet hoger dan achthonderd euro en door sociale activiteiten te stimuleren is de leefbaarheid er enorm vooruitgegaan. Het is een bekend gegeven dat als mensen prettig wonen, zij in veel gevallen ook gelukkiger worden”, weet Nico Overdevest.

 

“Zoals Rochdale invoelend is richting bewoners van de vernieuwde buurt, zo verwachten wij ook van partijen waar wij mee bouwen dat zij oog hebben voor de omgeving. HSB is zo’n bouwbedrijf.”

 

Jonge starters
In Purmerend beschikt Rochdale over tweeduizend wooneenheden. Door de oplevering van Brantjesoever en Pont Neuf zijn daar respectievelijk achttien sociale huurappartementen en negenentachtig sociale huurwoningen bijgekomen.

 

“De woningen in Brantjesoever zijn naar reguliere woningzoekenden gegaan. De woningen in Pont Neuf zijn toegewezen aan jonge starters op de woningmarkt. De woningnood is groot, ook in Purmerend. Voor jongeren is het heel erg moeilijk ertussen te komen, ook omdat de stad vooral veel eengezinswoningen kent. Jongeren komen daar zelden voor in aanmerking. Pont Neuf is voor hen een kans om in Purmerend te blijven wonen.”

 

“Tijdens de bouw was de samenwerking prettig en constructief. Eventuele vraagstukken konden altijd over en weer worden opgelost”, stelt de bestuurder vast. “Duurzaamheid en steeds vaker circulariteit zijn bij onze projecten speerpunt. Een gebouw moet toekomstbestendig zijn en we streven ernaar dat de energielasten voor onze huurders zo laag mogelijk zijn. Wij werken bij voorkeur met partijen zoals HSB die dit samen met ons optimaal invullen.”

Rochdale werkt aan sociale en ­economische ­duurzaamheid

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info