Ik hou van de trots en de ambachtelijkheid die in de medewerkers zit.

Mona Keijzer, Henk van Zandvoort, Raad van Commissarissen HSB

De Raad van Commissarissen heeft dit jaar zes keer overleg gehad met de directie van HSB. “We kunnen ­constateren dat het jaar 2022 ­voorspoedig is verlopen”, zegt commissaris Henk van Zandvoort. “Ondanks druk op de marges en de afzet is de organisatie strategisch en tactisch uitstekend in beweging gebleven. Verder ook belangrijk nieuws over de samenstelling van de Raad van Commissarissen. Willem Vermeend en ik zijn verheugd mede te kunnen delen dat Mona Keijzer, voormalig staatssecretaris van ­Economische Zaken en Klimaat,
bereid is gevonden de RvC uit te breiden en te versterken.”

 

Als Volendamse heeft Mona Keijzer al sinds haar geboorte een band met HSB, want haar vader werkte daar in de tweede helft van de jaren 60: “Het bouwbedrijf verbindt al generaties lang vele families in het dorp. Uiteraard vind ik het interessant dat HSB totaalprojecten uitvoert en dat ook steeds duurzamer doet. En ik hou van de trots en de ambachtelijkheid die in de medewerkers zit. ‘Dat is mijn gebouw’ heb ik ze heel vaak horen zeggen. Wat ik als commissaris meebreng voor HSB? Van huis uit ben ik ruimtelijke ordening- en milieujurist en ik heb veel kennis van beleid- en besluitvormingsprocessen van overheden.”

 

Prijsvorming
Henk van Zandvoort sluit hier naadloos op aan: “Wij zochten een commissaris, bij voorkeur een vrouw, die politiek geëngageerd is, regionaal goed is ingevoerd én de nodige kennis heeft van bouwen. Mona biedt daarin een uitstekende aanvulling en treedt op een belangrijke periode in de bouwwereld toe. Op het vlak van de prijsvorming staat op dit moment behoorlijk wat druk, maar onze schaal en flexibiliteit bieden daarbij voordeel. HSB blijft goed scoren op selecties. Wij zijn creatief op prijs, snel in besluitvorming en hebben duurzaamheid en verbinding hoog in het vaandel staan.”

 

Bestendigheid
“Bestendigheid van relaties is essentieel”, zegt Mona Keijzer. “Dat geldt om te beginnen ten aanzien van huidige en toekomstige medewerkers, en uiteraard ook in de richting van opdrachtgevers en overheden. Zo stelt Den Haag maximale kwaliteitseisen op het vlak van duurzaam bouwen die veelal kostprijsverhogend werken. Als je eerlijk en transparant bent over prijsvorming is er altijd ruimte bij alle belanghebbenden. Dat biedt kansen voor stedelijke hoogbouw en huizenbouw aan de randen van dorpen.”

 

‘Groosk’
Op de vraag welk bouwwerk dit jaar bij de commissarissen opviel, antwoordt Henk van Zandvoort dat hij een voorliefde heeft voor baksteenarchitectuur en renovatieprojecten zoals in buurten als De Pijp in Amsterdam: “Verrast werd ik tijdens een fietstocht op de Veluwe toen ik een knots van een ecologische woonboerderij tegenkwam, gerealiseerd door HSB Ecologisch Bouwen.” Mona Keijzer zoekt het dichter bij huis. Zij noemt project Baandervesting in Edam waar zij vrijwel dagelijks langskomt: “Fantastisch om te zien hoe dat wordt vormgegeven. Daar ben ik ‘groosk’ op, zoals Volendammers dat zeggen.”

Raad van commissarissen: HSB blijft strategisch en tactisch uitstekend in beweging

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info