Het bouwproces is soepel verlopen, daar hadden wij met Kakes-Deurwaarder geen omkijken naar.

Maikel Spelt, Directeur-eigenaar EFY Group

Maikel Spelt is directeur-eigenaar van de in 2008 opgerichte EFY Group. Deze Haarlemse projectontwikkelaar stelt zichzelf — samen met zijn zes collega’s – tot doel verrassende projecten te realiseren. Dat is met project Woonhere in Purmerend zeker gelukt. Maikel Spelt: “Ik hou van transparantie in risicodragende projecten waarbij snel kan worden doorgeschakeld met de bouwende partij. Als bouwpartner paste Kakes-Deurwaarder voor ons prima in dat plaatje. Men is prettig direct en wat ze zeggen, dat doen ze. De samenwerking kwam echt van beide kanten en dat betekent dat je elkaar in een volgend project gemakkelijk weer kunt benaderen.”

 

Kwaliteit
Maikel Spelt begon ooit met commerciële economie, maar studeerde af als planoloog. In die hoedanigheid werkte hij eerst als consultant bij Eiffel voor gemeenten om vervolgens drie jaar als projectontwikkelaar aan de slag te gaan: “Vanuit EFY ligt mijn kracht in het vinden van locaties. Ik weet hoe gemeenten denken en hoe om te gaan met pijnpunten. Dat heeft geleid tot veel eigen projecten van 20 tot 25 woningen en als het gaat om projecten van 50 tot 100 woningen dan zoeken we meestal de samenwerking. Wij houden er graag de vaart in. Zodra de verkoop en planning klaar zijn, willen wij starten met de bouw. Wat wij ontwikkelen en bouwen, moet kwaliteit hebben. Het eindresultaat is altijd een bouwwerk waar ik zelf zo in zou willen wonen.”

 

Participatie
De EFY Group noemt zichzelf een toegankelijk en dynamisch bedrijf. Het zijn precies die eigenschappen die Maikel Spelt ook in samenwerkingspartners zoekt: “Van start bouw tot de oplevering zoeken wij nadrukkelijk de verbinding met de toekomstige bewoners. Participatie is ook het uitgangspunt met de omliggende buurt en uiteraard zoeken we vooral de intensieve samenwerking met de bouwers. Het is bijvoorbeeld best bijzonder dat wij van de buurt geen enkele klacht hebben gehoord over de aanvoer van materiaal. Het bouwproces is soepel verlopen, daar hadden wij met Kakes-Deurwaarder geen omkijken naar. Men hield ons prima op de hoogte van de voortgang. Het enige obstakel tijdens de bouw was een persleiding. Daarvoor verzon men een overkluizing die na verkrijging van de gemeentelijke vergunning snel gebouwd kon worden.”

 

Maikel Spelt noemt Woonhere een kloek gebouw dat werd ontwikkeld voor jongeren. Toen de start verkoop begon, meldden zich vooral veel 60-plussers: “Het waren vooral doorstromers, onder meer uit de omliggende wijk, die kozen voor een van de 16 appartementen met een goede plattegrond en een woonoppervlak van 80 tot 100 m². Omdat het gebouw als het ware is opgetild kunnen bewoners onder de vier woonlagen parkeren. De galerijen bevinden zich aan de zijde van een doorgaande weg en de balkons zijn gesitueerd op het westen. Door de keuze van de fraaie baksteen aan de buitenkant en de perfecte afwerking aan de binnenkant is Woonhere een zeer smaakvol geheel geworden.”

Project Woonhere: een bouwwerk waar ik zelf zo in zou willen wonen

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info