HR is steeds actiever in het aanbieden van cursussen en opleidingen voor medewerkers.

, Human Resources HSB

Om in een krappe arbeidsmarkt de juiste mensen te vinden is er in 2022 nóg meer energie gestoken in het aantrekken van nieuwe collega’s. Van de aanbrengbonus, een collega werft een collega, is behoorlijk gebruikgemaakt en in de tweede helft van dit jaar zagen we vanuit het werkveld meer bereidheid tot overstappen. Waar men vroeger bleef zitten waar men zat, zien wij nu dat HSB voldoende onderscheidend is en een gezonde aantrekkingskracht heeft als werkgever.

 

Dit jaar zijn HR-processen verder gedigitaliseerd. De sollicitatie selfservice is volledig operationeel. Geïnteresseerden, van nieuwe werknemers tot stagiairs, voeren via het portaal werkenbij.hsb-bouw.nl zelf alle gegevens in. Maandelijks treden gemiddeld tien personen op deze manier in contact met HSB. Navraag leert dat men dit doet op basis van aanbeveling, maar ook door onze aanwezigheid op de sociale media.

 

Wie na de digitale entree bij ons gaat werken, heeft in de inwerkperiode onder meer een gesprek met drie collega’s over hoe de nieuwe baan bevalt. Vragen stellen staat daarbij uiteraard geheel vrij. Na drie maanden volgt een evaluatiegesprek met een collega van HR. Onder meer komt dan aan de orde wat de voorlopige ervaringen zijn. Verbinding vinden wij belangrijk. Dat komt ook tot uitdrukking in het kennismakingsontbijt met de directie dat tweemaal per jaar plaatsvindt.

 

Vanuit Human Resources is er in 2022 regelmatig en actief naar buiten getreden tijdens bedrijvendagen en open dagen van opleidingen. Door aanwezigheid bij Waterland Werkt heeft MB Gevelwerken er een nieuwe collega uit Oekraïne bijgekregen. Via Trainingscentrum Crescendo in Hoorn hebben zich diverse jongeren aangemeld en vanuit SG De Triade in Edam zijn zes BBL-leerlingen stage gaan lopen in onze metselschool.

 

HR is steeds actiever in het aanbieden van cursussen en opleidingen voor medewerkers. Op dit moment is er een opleidingsplatform in ontwikkeling en naar verwachting is dit digitale portaal van opleidingen en cursussen in 2023 operationeel. Dit cursusaanbod zal regelmatig worden vernieuwd en aangevuld.

 

In het kader van duurzame inzetbaarheid hebben wij voor de tweede keer een psychosociale analyse gedaan bij medewerkers. Met behulp van een digitale vragenlijst konden collega’s aangeven hoe zij denken over onder meer welzijn en werkdruk, maar ook discriminatie en persoonlijke levensstijl. De resultaten van dit onderzoek zijn besproken met onder meer de ondernemingsraad en de bedrijfsarts.

 

HSB wil een bijdrage leveren aan de vitaliteit van medewerkers. De afdeling HR gaat medewerkers actief benaderen en stimuleren om deel te nemen aan het periodiek arbeidskundig gezondheids­onderzoek (PAGO). Deelname aan dit onderzoek is voor alle medewerkers die onder de cao Bouw & Infra vallen gratis, maar het opnemen van uren uit het individueel budget is voor velen een belemmering.

 

HR hoopt dat met de actieve benadering meer medewerkers dan nu aan het PAGO gaan deelnemen. Het is dé gelegenheid om te kijken hoe het gaat en het is voor elke medewerker belangrijk gezond en vitaal te blijven in werk dat past.

Human Resources: Persoonlijk contact en digitalisering gaan hand in hand

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info