We zien dat de steeds verdergaande automatisering onze operationele efficiëntie verhoogt.

Dirk Zeeman, Hoofd Administratie en ICT HSB

Binnen de afdeling administratie is dit jaar behoorlijke vooruitgang geboekt in het doorontwikkelen van de automatisering en het verwerken van data. Hoofd Administratie en ICT, Dirk Zeeman, licht een en ander toe: “Om te beginnen is onze afdeling uitgebreid. Collega Ton Guyt gaat zich specifiek richten op de continue ontwikkeling van onze software. We zien dat de steeds verdergaande automatisering onze operationele efficiëntie verhoogt.”

 

“De urenregistratie liep vroeger via een eigen systeem, dat doen we voortaan via AFAS-software”, aldus Dirk. “Voor onze uitvoerders hebben wij de facturatie bijvoorbeeld vereenvoudigd. Waar vroeger nogal eens via de mail met Excel werd gewerkt, hoeft de uitvoerder nu alleen nog maar het project op te roepen via zijn laptop en de termijnregel aan te vinken. Voor de afdeling inkoop zijn we bezig het inkoopproces in te korten van drie naar één module en alle informatie van de afdeling nazorg hebben we overgezet naar AFAS. Opleverpunten staan nu in één overzicht. Ook het systeem van klantwaardering is op een hoger niveau gebracht.”

 

Voor de afdeling HR hebben Dirk en zijn collega’s het dashboard verder uitgebreid zodat allerlei informatie, van gemiddelde leeftijd tot het ziekteverzuim van collega’s, nog eenvoudiger oproepbaar is geworden. “En na intensieve pilots is dit jaar ook Ed Controls volledig ingevoerd. Met de totaalrapportages die collega’s van projecten maken, voldoen wij volledig aan de Wet Kwaliteitsborging. Veel oplossingen die wij bieden, leveren de gebruikers tijdswinst op en ook de kans op het maken van fouten gaat hierdoor naar beneden. Kortom, als wij in de automatisering stappen kunnen maken, dan nemen wij die.
Ook dat is ontwikkeling van onze toekomstbestendigheid.”

Hoofd administratie en ICT: Verdergaande automatisering verhoogt operationele efficiëntie

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info