Klanten vergeten het geldbedrag dat zij hebben betaald, het vakwerk daar genieten zij iedere dag van.

Frank Schaefer, Uitvoerder Schildersbedrijf Hein Schilder

Frank Schaefer is sinds 1 oktober uitvoerder van Schildersbedrijf Hein Schilder. Ooit begonnen in de tentoonstellingsbouw en daarna in het schildersvak groeide hij door tot onderhoudsplanner: “Er loopt bij mij terpentine door de aderen en ik zie in het werken met het huidige schilders-team een uitdaging. Wij leveren vakwerk op alle gebieden, van nieuwbouw en restauratie tot regulier onderhoud voor zowel particuliere als professionele opdrachtgevers. Waarbij wij vooral een groeiende markt zien van eerder door HSB opgeleverde particuliere woningen.”

 

Vakwerk
De nieuwe uitvoerder van het schildersbedrijf noemt zichzelf een echte vakidioot. Er zijn een aantal zaken die volgens hem moeten kloppen als een volle verfbus: “Dat begint bij de vooropname van een schilderproject. Je moet heel goed controleren wat het werk écht inhoudt. Schoonmaken, herstelwerk, schuren en kitten, daar begint het mee. En dan komt het belangrijkste, de hechting en daarna pas het aflakken. Op dit complete plaatje geef je je offerte af. Alleen dan kan je de juiste verhouding van prijs en kwaliteit waarmaken.”

 

Schilderschool
“Klanten vergeten het geldbedrag dat zij hebben betaald, het vakwerk daar genieten zij iedere dag van. In veel gevallen komt men ons de volgende twaalf jaar niet meer tegen. Het is vakwerk dat ook door de buren wordt gezien en dat levert ook nieuwe klussen op. En het is zelfs mogelijk dat we er nieuwe collega’s mee weten te interesseren. Dat laatste zou ik ook heel graag willen doen met de oprichting van een Schilderschool. Een interne opleiding waar zij-instromers of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt het vak kunnen leren.”

 

Structuur
Frank Schaefer wil zijn zaken graag goed voor elkaar hebben. Richting klanten, maar zeker ook richting collega’s: “Ik ben een streber, maar ook heel sociaal. Ik ben vooruitstrevend als het gaat om het gebruik van nieuwe producten en technieken. Van watergedragen verf tot afplakmaterialen. Kijk naar project Gouwpark Zaandam en ons vernieuwde hoofdkantoor. Zie toch hoe strak de kozijnen zijn afgelakt en hoe mooi de met renovlies behangen gipswanden zijn gesausd. Twee tot drie collega’s zijn hier van het begin tot het eind van de bouw bezig geweest met de afwerking. Zoals wij onderling een team vormen zo willen wij ook inhoud geven aan de samenwerking met de klant.”

Frank Schaefer is sinds 1 oktober uitvoerder van Schildersbedrijf Hein Schilder.

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl