Het jubileumjaar van HSB kent letterlijk en figuurlijk verschillende hoogtepunten.

Camiel Honselaar en Edwin Zomerdijk, Directie HSB

Met veel variatie in uitdagingen was 2022 – het jaar van ons 90-jarig jubileum – een goed jaar voor HSB. Voor iedereen gaf het opheffen van de coronamaatregelen een gevoel van -opluchting. Helaas werd dit sentiment getemperd door de Russische inval in Oekraïne. Mondiale onzekerheid vertaalde zich in Nederland onder meer in verhoging van energie- en -materiaalprijzen. Ook HSB werd getroffen door de prijs-stijgingen. Ondanks de druk op de kostprijs is het rendement van HSB goed. Ook nu hebben wij weer mooie -opdrachten -weten te verwerven, maar het zijn vooral de inzet, het -vakmanschap en de toewijding van onze medewerkers die tot een mooi resultaat hebben geleid.

 

Naast de realisatie van onze ambities op het gebied van -ontwikkeling en nieuwbouw krijgen onze groei-doelstellingen op renovatiegebied steeds meer gestalte. De keten-samenwerking met onder meer woningstichting Eigen Haard op het vlak van renovatie is met de start van project Rustenburgerstraat in -Amsterdam tot wasdom gekomen. Het is de eerste in een reeks van renovaties in De Pijp. Ook met woningcorporatie Parteon kon dit jaar een bouwteamovereenkomst worden getekend die deels de renovatie van woningen in Zaandam inhoudt. HSB investeert in het vergroten van kennis op het gebied van renovatie en weet hiervoor steeds meer mensen binnen haar organisatie te enthousiasmeren.

 

Timmerfabriek Volendam draait op volle toeren en heeft een recordomzet gemaakt. Mede door de samenwerking met VIAC hebben we dit jaar meer inzicht gekregen in installatietechniek en het energetisch -verbeteren van woningen. Er zijn verdere stappen gezet met ecologisch bouwen. Onder de vlag van HSB Ecologisch Bouwen zijn dit jaar zes projecten gerealiseerd. Qua optimalisering van sturing in het bouwproces is er door intensivering van datagebruik, automatisering en BIM eveneens flink vooruitgang geboekt.

 

Het jubileumjaar van HSB kent letterlijk en figuurlijk -verschillende hoogtepunten. Zo hebben wij dit jaar met de start bouw Brisk in Amsterdam een aanvang gemaakt met het hoogste -gebouw – 70 meter – in de geschiedenis van HSB. Wij zijn zeer verheugd met het toetreden van Mona Keijzer in de Raad van Commissarissen. Zij is gepokt en gemazeld in de -politiek en het bedrijfsleven en zij brengt ongetwijfeld een nieuw -geluid als -toezichthouder. Tijd voor ontspanning was er onder -andere tijdens het -Ardennenweekend georganiseerd door onze -bloeiende personeels-vereniging, het Open Huis in ons -gerenoveerde -kantoorpand en ons spetterende jaarfeest. -Verderop in dit verslag is daar meer over te lezen.

 

Ondanks de onvoorspelbaarheid van de bouwwereld zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wij verwachten dat de koopwoningenmarkt zich op de middellange termijn zal -herstellen. Onze orderportefeuille ziet er goed uit en wij blijven werken aan de partnerschappen met vaste en nieuwe partijen.

 

Volendam, mei 2023

 

Camiel Honselaar en Edwin Zomerdijk

Een jubileumjaar vol dynamiek

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info