Duurzame verbinding is onze leidraad

André Vos, Camiel Honselaar en Edwin Zomerdijk, Directie HSB

Het jaar 2021 werd gekenmerkt door corona. Ondanks de invloed van dit virus heeft HSB het dit jaar goed gedaan. Na een uitzonderlijk rendement vorig jaar is er dit jaar sprake van een genormaliseerd resultaat. In de financiële verantwoording van dit jaarverslag staat onder meer welke invloed project Gouwpark en de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt hierop hebben gehad. Het resultaat van 2021 is tevens het logische gevolg van een in het verleden gemaakte strategische keuze. Voor een meer stabiele toekomst zijn wij ons op meer dan alleen op de bouw van koopwoningen gaan richten en wij hebben dit jaar aanzienlijk meer huurwoningen gerealiseerd. Dat de vooruitzichten de komende jaren goed zijn, blijkt uit onze goedgevulde orderportefeuille, die hier en daar nog ruimte biedt. Alle projecten in zowel eigen ontwikkeling als voor onze opdrachtgevers hadden wij dit jaar niet kunnen realiseren zonder het doorzettingsvermogen en de vakkundigheid van onze medewerkers, bouwpartners en co-makers.

 

Duurzame verbinding vormt voor HSB een belangrijke leidraad. De overname van VIAC Adviseurs en Marc Bohle Gevelwerken en Onderhoud zorgt voor verbreding en verdieping van onze ambities op het gebied van energietransitie. VIAC levert superslim en hoogtechnologisch installatieadvies waardoor gebouwen nóg energiezuiniger, duurzamer, comfortabeler én gezonder worden. Veel woningcorporaties staan voor een enorme opgave op onder meer het gebied van renovatie en na-isolatie. Voor dit belangrijke traject van toekomstbestendigheid zorgt de expertise van MB Gevelwerk en Onderhoud mede voor de juiste oplossing. Het zal duidelijk zijn dat hierbij de samenwerking met JM Deurwaarder van belang is waar dit de toepassing van innovatieve gevelsystemen betreft.

 

Naast de diverse activiteiten waarover verderop meer te lezen valt, noemen wij hier in het kort een aantal aansprekende projecten waar wij samen met de diverse opdrachtgevers aan werken. Een korte opsomming laat zien dat wij thuis zijn in alle bouwsystemen. Op het vlak van renovatie en transformatie zijn wij verheugd over het ketenpartnerschap dat wij zijn aangegaan met de Amsterdamse woningstichting Eigen Haard. Een ander voorbeeld van de verbreding die wij zoeken in woningherstel is de Rode Buurt in Zaandijk. Dit project in samenwerking met woningcorporatie Parteon is volop in ontwikkeling. Hoge bouwsnelheid is zichtbaar in Elzenhagen Zuid, een project in co-making met Ymere. De realisatie van Dutchbarn Dacom vormt de opmaat voor meer grootschalige ecologische bouwprojecten.

 

Ons tijdelijke verblijf in Purmerend in verband met de verbouwing van het hoofdkantoor en de voortdurende negatieve deken van corona dempten onze dynamiek. Onderling bleven wij elkaar echter vinden door de organisatie van rondleidingen in kleine groepjes tijdens de verbouw, maar ook door de regelmatige traktaties op de bouwplaatsen. Toen HSB ook dit jaar weer was genomineerd voor de Cobouw Award ontvingen alle medewerkers thuis een borrelpakket. Zodra er weer mocht worden gevoetbald, beleefden wij die wedstrijden bij AZ en FC Volendam in het begin voornamelijk met onze medewerkers. Collega’s en onderaannemers vormen het hart van HSB en dat houden wij graag kloppend.

 

Op het moment dat dit jaarverslag verschijnt, lijkt het coronavirus uitgeraasd. Dat is hoopvol voor iedereen, maar de maatschappelijke werkelijkheid blijft ons voor uitdagingen stellen. Op basis van onze vindingrijkheid en daadkracht kijken we vol vertrouwen vooruit. In een plezierige samenwerking zijn er met alle medewerkers, opdrachtgevers en partners weer vele projecten gerealiseerd in 2021. Daarvoor spreken wij onze nadrukkelijke dank uit.

 

Volendam, mei 2022

Duurzame verbinding is onze leidraad

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl