Op basis van het voorspellende karakter van dit systeem kunnen wij verder in de toekomst kijken.

Dirk Zeeman, Hoofd Administratie en ICT

Dirk Zeeman is sinds 2015 werkzaam binnen HSB en in 2020 werd hij hoofd van de afdeling administratie. Hij treedt daarmee deels in de voetsporen van Nico Klouwer, die zijn ruim vijfentwintigjarige carrière binnen HSB langzaam aan het afbouwen is. Samen met tien collega’s doet Dirk het beheer van financiën en automatisering. Hij laat een aantal zaken de revue passeren en begint met de conclusie dat de jaarcijfers van 2021 er ondanks prijsstijgingen goed uitzien: “Wat je in de cijfers onder meer terugziet, is de flinke post van de verbouwing die geheel binnen budget is gebleven. Voor de verbouwing hebben we een hypotheek genomen. Verder is er geïnvesteerd in onroerend goed en zijn er bedrijven overgenomen.”

 

Op het vlak van ict hebben Dirk Zeeman en zijn team diverse nieuwe tools aan het goedwerkende AFAS-systeem kunnen toevoegen: “Zo zijn we onder meer gaan werken met software die op basis van herkenning de facturen sneller kan verwerken. Tevens zijn we bezig met het automatiseren van de ontvangsten, waarbij we de eis dat achter de factuur een getekende vrachtbrief moet zitten, kunnen laten vervallen. Dit gaat ons veel tijd besparen. Via een dashboard in Power Business Intelligence (Power BI) zien wij dagelijks hoe wij ervoor staan op het gebied van financiën, inkoop en personeel. Daarnaast wordt gewerkt aan een personeels- en vervoersplanning zodat we meer kunnen voorspellen hoeveel kosten we kwijt zijn aan projecten. Datagedrevenheid én sturing op big data gaan bij ons steeds meer hand in hand. Op basis van het voorspellende karakter van dit systeem kunnen we verder in de toekomst kijken, wat helpt bij het richting geven aan de organisatie.”

Datagedrevenheid en sturing gaan binnen de afdeling administratie hand in hand

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info