Door in goed overleg een muurtje iets meer naar links of naar rechts te plaatsen, ontstond er meer gebruiksefficiëntie voor onze toekomstige gasten.

Harald Treur, eigenaar Villa Kranenbergh

Op een steenworp afstand van het centrum van kunstenaarsdorp Bergen staat Boutique hotel Villa Kranenbergh. Als sterk gedateerd hotelpand uit bouwjaar 1900 stond het ruim drie jaar te koop totdat Harald Treur en zijn vrouw Helen het kochten in 2017. Nadat architect Vincent Gilling en interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer waren ingevlogen, gingen de hoteliers in spé op zoek naar een bouwer. Die werd via de bevriende Lukas Deurwaarder gevonden in bouwbedrijf Kakes-Deurwaarder. Wisten de IT-ondernemer en de purser eigenlijk wel waar zij aan begonnen? Harald Treur: “Helen en ik hebben veel gereisd voor ons werk. Wij weten wat hospitality is, maar eerlijk gezegd hebben wij nooit de ambitie gehad om een hotel te beginnen. Nadat ik mijn bedrijf had verkocht, ging ik op zoek naar investeringen en die vond ik nota bene tegenover onze woning. Er zat nog steeds een horecabestemming op het voormalige pension en de koop was snel gesloten. Het te koopbord dat jarenlang voor onze neus had gestaan, kon weg en zo begon ons avontuur.”

 

Meedenken
Na de eerste schetsen van de architect en de interieurontwerper pakte Harald Treur meteen door. Toen ook de gemeentelijke vergunningen rond waren, kon aan tafel worden gegaan met projectleider Edwin Zomerdijk van Kakes­Deurwaarder: “En dat contact voelde meteen goed. We begonnen in oktober 2017 met de sloopfase. Feitelijk zijn alleen de buiten­ muren blijven staan. Daarna kon de wederopbouw beginnen. Alles nieuw, maar zoveel mogelijk met behoud van het karakter van het oorspronkelijke huis. In welke fase we ook zaten, Edwin kwam twee keer per week langs, hij luisterde en dacht mee. Niet de dingen blind, maar logisch maken. Geweldig was zijn inbreng waar het de indeling van de kamers en de inval van het licht betrof. Door in goed overleg een muurtje iets meer naar links of naar rechts te plaatsen, ontstond er meer gebruiksefficiëntie voor onze toe­ komstige gasten. Ik heb groot respect voor alle bouwers. Zeker in de donkere dagen, toen het dak er nog niet opzat en er een gure wind door het pand blies en de regen het er ook niet fijner op maakte. Gelukkig kon er worden opgeschaald in mankracht en toen er veertien man aan de slag waren, was de boel snel dicht. Dat alles zonder dat men elkaar ook maar even in de weg liep.”

 

Loeidruk
Half mei 2018 was Kakes­Deurwaarder klaar en toen waren er tot de oplevering begin juli alleen nog schilders, vloeren­ leggers en interieurinrichters aan de gang. Harald Treur weet niet waar het traject beter zou hebben gekund: “Het is precies wat ik heb gezegd tijdens de bedank­ barbecue die wij organiseerden voor alle bouwmensen en hun partners. Uiteraard mochten zij ook een nacht blijven slapen. Dat hadden ze dik verdiend. Het was een bouwproject uit het boekje en over het eindresultaat krijgen wij niets dan complimenten. Villa Kranenbergh heeft al in heel veel publicaties gestaan en vanaf de eerste dag dat wij via Booking.com onze deuren openden half juli was het loeidruk. Tot en met september ontvingen wij gasten uit binnen­ en buitenland die in veel gevallen twee tot drie nachten, maximaal een week, bij ons verbleven. Sommige van hen hebben voor volgend jaar alweer voor meerdere perioden geboekt. In de periode na september zagen wij meer bedrijven komen. Ook het managementteam van HSB hebben wij mogen verwelkomen. We hebben uitstekende kook­ en vergaderfaciliteiten en met onze guest lounge en acht comfortabele weepersoonskamers is er meer dan voldoende capaciteit voor de zakelijke markt.”

 

Vervolg
Dat het horecavirus hem behoorlijk te pakken heeft, geeft Harald Treur vol­ mondig toe: “Ik ben regelmatig te vinden in Kranenbergh. Het contact met de gas­ ten is heel plezierig. Of dit smaakt naar meer? Jazeker, inmiddels heb ik aan de bosrand het typisch Bergense familiehotel Zee Bergen gekocht en het moet gek lopen wil ik daar niet weer met Kakes­Deurwaarder aan de gang gaan wanneer ik hier ooit ga verbouwen.”

Boutique hotel Villa Kranenbergh: renovatieproject uit het boekje

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info