Betrokkenheid zit bij HSB in alle geledingen

Danny Wijnbelt, directeur divisie ontwikkeling Eigen Haard

Danny Wijnbelt is vier jaar werkzaam bij Eigen Haard als directeur divisie ontwikkeling. Sinds 1909 is het de ambitie van deze wooncorporatie om te zorgen voor zoveel mogelijk betaalbare woningen in prettige buurten voor mensen met een lager inkomen. Zo houdt de organisatie zich bezig met renovatie en nieuwbouw in onder meer Amsterdam, Zaanstad, Haarlemmermeer en diverse gemeente ten zuiden van de hoofdstad. Van de 55.000 woningen die Eigen Haard verhuurt, bevindt zich zo’n twee derde in Amsterdam. De parel van dit woningaanbod is volgens Danny Wijnbelt rijksmonument Het Schip dat al sinds 1920 te vinden is in de Spaarndammerbuurt: “Dit monument in de stijl van de Amsterdamse School, ontworpen door architect De Klerk, staat symbool voor het werk van Eigen Haard.”

 

Renoveren met BIM
Eigen Haard en HSB hebben een lange relatie op het gebied van ontwikkeling, nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie. Jaarlijks renoveert de Amsterdamse woningcorporatie zo’n vier­ tot vijfhonderd woningen en nieuw worden er tussen de zes­ en zevenhonderd opgeleverd. Een mooi voorbeeld van de samenwerking met HSB is een renovatie die sinds 2018 in uitvoering is in de Amsterdamse Molukkenstraat. Daar worden vierenveertig woningen met de hulp van architectenbureau Rappange & Partners aangepast aan de huidige eisen van bewoning. Goede ervaring met renovatie deed Danny Wijnbelt eerder op tijdens project N51 in de Czaar Peterbuurt: “Wat mij daar al direct opviel, was dat BIM in het hele traject als werkmethodiek werd gehanteerd. HSB liep daarmee toen al voorop. In de bouwkeet toonde de uitvoerder mij in één oogopslag op een groot scherm in 3D hoe het stond met de constructie en de technische installaties.” Met de renovatie van de vijfentwintig woningen die op stapel staat in de Nias­ en Menadostraat Amsterdam zal het qua BIM naar verwachting niet anders gaan.

 

Strategisch partnership
Waar het nieuwbouw betreft, werkte Eigen Haard in dit verslagjaar met HSB aan de projecten Zaanstad ZMC Gouw­ park, Westrijck in Amstelveen en Blok C in Osdorp. De samenwerking in Gouwpark en Westrijck was onder meer voorbeeldig vanwege de ruil van locaties die daarbij plaatsvond, aldus Danny Wijnbelt: “Dit strategische partnership behelsde uitwisseling op basis van verkoop. In dit geval was de grond van Westrijck in ons bezit. Voor de verkoop van deze grond aan HSB hebben wij grond voor de bouw van zeventig sociale woningen in Gouwpark bedongen. Deze gescheiden marktconforme transacties sluit je alleen maar als je samen de wil hebt om een goede overeenkomst te sluiten. Dat vraagt om transparante financiële uitgangspunten waar je elkaar op aan moet kunnen spreken. Bij HSB vinden wij die samenwerkingsgerichtheid keer op keer. Zij geven duidelijkheid, weten dat je moet investeren in een relatie om een partnership op te bouwen en voelen daarbij het belang van een langdurige samenwerkingsrelatie prima aan.”

 

Sociale huur in Blok C
Met Blok C in Amsterdam Nieuw­West blijft HSB bouwen in Osdorp. Samen met Stadgenoot realiseert Eigen Haard aan het Hoekenespad een kopie van het nieuwbouwblok Kade Osdorp, naast het blok dat Stadgenoot daar eerder heeft gebouwd met HSB. Danny Wijnbelt: “Dit gespiegelde Blok C, alle sociale huur, omvat dertig eengezinswoningen en veer­ tien appartementen. Hiervan zijn twaalf eengezinswoningen, die bestaan uit zes of zeven kamers, van Eigen Haard. De woningen hebben eigen parkeer­ gelegenheid en zijn voorzien van stads­ verwarming en zonnepanelen. Blok C is bijna klaar en naar verwachting worden de laatste woningen in maart 2019 opgeleverd. Bouwen volgens planning is ook zo’n kernkwaliteit van HSB. Allemaal onder het motto niet lullen maar poetsen. Dat commitment vind je in alle geledingen bij deze ontwikkelende bouwer en zo’n bedrijfscultuur is voor ons natuurlijk heel plezierig.”

Betrokkenheid zit bij HSB in alle geledingen

Meer interviews

Contact T. 0299 398 900 - F: 0299 398 950 - M: info@hsb-volendam.nl - Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam - Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam werkenbij.hsb-bouw.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ik geef toestemming voor:

Meer info